Bergens Tidende

Arrogant scoring AaFK til å se rødt

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto FRED IVAR UTSI KLEMETSEN

– Dette er sånt vi drev med på løkka da vi var fire år, sier Aalesunds midtstoppe­r Oddbjørn Lie.

De var mildt sagt irriterte, Aalesund-spillerne. Etter en sjansefatt­ig førte halvtime, slo stopper Kaj Ramsteijn en elendig støttepasn­ing mot keeper, som Åsane-spiss Dennis Antwi snappet opp foran keeper Andreas Lie.

Ghaneseren tok med seg ballen mot det tomme målet, stoppet den på streken, bøyde seg ned og headet den i mål.

Det syntes Aalesunds spiller var så usportslig at feiringen ble en stor krangel. De flokket seg rundt Antwi, og ga ham det glatte lag.

– Det er bare å sparke den ballen i mål og feire på vanlig måte. Dette er sånt vi drev med på løkka da vi var fire år. Jeg synes det er å pisse på motstander­en. Hadde jeg vaert trener, ville jeg tatt det opp med spilleren, sier Aalesund-stopper Oddbjørn Lie.

– Blør i hjertet

Det har Åsane allerede gjort. Etter kampen var assistentt­rener Tom Mangersnes, som var vikar for Mons Ivar Mjelde som prioritert­e sønnens konfirmasj­on, tydelig på hva han mente om Antwis ablegøyer.

– Det har vi allerede tatt internt. Vi ønsker å stå for aerlige verdier og sportsånd, og hjertet mitt blør når jeg ser sånt. Den beskjeden har jeg både gitt til dem det gjelder og sagt i plenum. Jeg forstår at Aalesund reagerer på det, det gjorde jeg også, sier Mangersnes.

Hovedperso­nen kom også med sin forklaring etter kampen.

– Jeg spiller fotball for å ha det gøy, så jeg ønsket å lage litt show. Men det var ikke den riktige måten å gjøre det på, og det beklager jeg. Men noen ganger må vi underholde dem som betaler for å se på oss, sier Antwi.

Aalesund slo tilbake

Det kontrovers­ielle målet etter 35 minutter var uansett av liten nytte, for gjestene fra Sunnmøre skulle slå kraftig tilbake. Litt ut i andre omgang ledet de 3-1. Innbytter Håkon Lorentzen reduserte ledelsen i det 73. minuttet, men det var ikke nok. Serieleder Aalesund vant 3–2.

– En liten del av meg er veldig stolt over den måten vi gjennomfør­te kampen på. Vi var naermere å slå Aalesund enn noen lag har vaert denne sesongen, og det er et lag jeg er sikker på at kommer til å rykke opp, sier Mangersnes.

Kampfakta i resultatbø­rsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway