Bergens Tidende

Mistet v håret

-

alle, og det er flest jenter som etterspør det. Det betyr ikke at det er mye lettere for gutter å få sykdommen, men Pétursdott­ir forteller at akkurat det er en vanlig misoppfatn­ing.

I frisørsalo­ngen i Vaskerelve­n er det bestemt at den store flekken bak venstre øre skal bli en stjerne, som et slags stjernesku­dd. Det er ikke tilfeldig at Theodor er akkurat her.

– Det handler om å ta ting som kan vaere vanskelige, og snu det til noe positivt. Mange opplever skam rundt dette, det er tabubelagt, og det kan kjennes flaut å snakke om. Da er det kjekt å kunne gjøre det til en litt kul greie, sier Pétursdott­ir.

Og en som er god til akkurat det, er frisør Tommy Kronstad.

– Jeg jobbet som helt vanlig frisør, men dette ga meg en veldig glede, jeg kunne vaere kreativ på en annen måte.

Det handler om hvordan jeg kan løse utfordring­ene på best mulig måte, sier Kronstad.

Fortsatt kommer det kunder fra Oslo for å bli klippet av ham.

Fornøyd

Kronstad forteller at noen synes det er litt kult å skulle få parykk, og kjøper gjerne litt ulike slik at de kan bytte. For andre er ordet parykk veldig negativt ladet.

– Mange tenker ikke på håret før de mister det. De kan få blikk, og det er ulikt hvordan det føles. Hår har litt å si. Menn har ikke så mange muligheter som sminke og annet, så for mange menn er hår ganske viktig. Det er liksom det vi har, sier han.

Foran seg i stolen sitter en 13-åring som aldri har vaert kulere på håret enn akkurat nå.

Theodor gliser fornøyd mot speilbilde­t sitt.

– Det er ikke så mange som vet om at jeg skulle hit og klippe meg, jeg tror de blir overrasket. Det er veldig kjekt med noen som Tommy som hjelper dem som har det slik som

dette, sier han.

 ??  ?? det ikke. Han har langt hår, og skal spare til enda lengre. Han har planer om å donere det bort.
det ikke. Han har langt hår, og skal spare til enda lengre. Han har planer om å donere det bort.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway