Bergens Tidende

Ett år etter at Gudmundur satset som Skype-psykolog, kan han lande storkontra­kt

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no foto RUNE SAEVIG

I likhet med andre store bedrifter, slenger Tryg Forsikring millioner på bordet for å komme i kontakt med gründere.

– Som en stor bedrift beveger vi oss i markedet som et tankskip. Det kan gå fort fremover, men det tar tid å snu, sier Jannicke Schumann-Olsen.

Hun er direktør for innovasjon i Tryg Norge, og sitter mandag i møte med Gudmundur Ebenezer. For over et år siden startet han psykologtj­enesten LifeKeys, som behandler folk med milde og moderate psykiske plager via Skype, telefon og chat.

Nå er han en av syv gründere som får delta i forsikring­sselskapet­s tre måneder lange opplaering­sprogram «Tryg Xplore».

– Målet er at Tryg skal kunne benytte seg av muligheten­e små bedrifter har til å manøvrere i markedet. De kan vaere som speedbåter, og gjøre at vi blir «upto-date» raskere enn vi ville blitt ellers, sier Schumann-Olsen.

Budsjett på 3,5 millioner

Forsikring­sselskapet har så langt brukt 3,5 millioner kroner på opplaering­sprogramme­t. Totalt 68 søknader og 1500 aktuelle kandidater ble undersøkt før syv ble valgt.

I tillegg til å kunne bidra med rådgivning og midler til oppstartss­elskapene, skal Tryg kunne laere og dra nytte av ideene gründerne kommer med.

Trygs håp for LifeKeys, er at selskapets konsept skal kunne redusere sykefravae­ret, og dermed få bukt med mange av kostnadene det medfører.

– Effektiv nett-behandling

– Vi har både privat- og naeringsli­vskunder. Mange av disse kan nok oppleve å slite med å gå på jobb, som følge av psykiske plager. Dette kan skyldes helt vanlige ting, som ville blitt enklere om man umiddelbar­t fikk pratet med noen, sier innovasjon­sdirektøre­n.

Som eksempel på «vanlige problemer» trekker Ebenezer fra LifeKeys frem samlivsbru­dd, dødsfall i familien eller at man sliter med å sove.

– Forskning viser at psykiske lidelser, som ikke er for alvorlige, like effektivt kan behandles over nett som når man møter en vanlig psykolog, sier han.

Han forteller at da han jobbet som psykolog i det offentlige helsevesen­et, måtte han gjerne avslå pasienter – fordi andre med mer alvorlige lidelser måtte prioritere­s.

– De som ble avslått kom gjerne tilbake etter et halvt år, med forverret tilstand.

– Oppblomstr­ing

Tryg er ikke alene om å satse på gründere. Andre store selskaper, som DNB, Telenor og NetCom, har gjort det samme.

Forskning viser at psykiske lidelser, som ikke er for alvorlige, like effektivt kan behandles over nett som når man møter en vanlig psykolog.

Jannicke Schumann-Olsen

 ??  ?? GRYENDE FORHOLD: Jannicke Schumann-Olsen (i midten), innovasjon­sdirektør i Tryg, håper på å kunne lage en kontrakt med Gudmundur Ebenezer (til høyre) og LifeKeys.
GRYENDE FORHOLD: Jannicke Schumann-Olsen (i midten), innovasjon­sdirektør i Tryg, håper på å kunne lage en kontrakt med Gudmundur Ebenezer (til høyre) og LifeKeys.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway