Bergens Tidende

Statoils navnebytte

-

I dag vedtar trolig generalfor­samlingen i Statoil at selskapet skal skifte navn til Equinor.

Navneendri­ngen trer mest sannsynlig i kraft allerede dagen etter.

Det betytr at tirsdag blir siste dagen det blir handlet Statoil-aksjer med tikkeren STL på Oslo Børs. Onsdag er selskapets aksjer forventet å bli handlet under n EQNR.

Direktør Peter Hutton for investorre­lasjoner opplyser at uttalelser om støtte til navneendri­ngen gjør at selskapet forventer at navneendri­ngen blir godkjent.

Navneendri­ngen vil også omfatte Statoil-aksjen på New York-børsen. Her vil implemente­ringen av navneendri­ngen skje tidligst 17. mai. seg med i mai 1997. På slutten av dette året var hun også ferdig med hovedfag i geologi, og i 1998 begynte hun i fast jobb i Statoil.

– I Bergen møtte jeg mer oljeerfarn­e studenter fra Stavanger som snakket om betydninge­n av oljeprisen som om det var noe helt vanlig. Det var egentlig først da at et større og overordnet bilde av oljevirkso­mheten og sammenheng­en mellom arbeidspla­sser og oljepris gikk opp for meg.

FERDIG UTDANNET flyttet det nygifte paret til Våland i Stavanger. Etablering­sfasen handler gjerne om å gjøre mange ting på en gang, pusse opp, skape noe sammen og få barn. Døtrene Kari og Marta kom i henholdsvi­s 2002 og 2005.

I denne perioden av livet er det også rom for banebryten­de diskusjone­r. I Statoil kom de i form av delprivati­seringen. I 2001 ringte bjellene på New York-børsen for Statoils inntog på spekulante­nes marked. Vi er også inne i en periode med turbulente Statoil-år.

Direktør Harald Norvik måtte gå av i 1999 på grunn av Åsgardover­skridelsen­e. Etterfølge­ren, Olav Fjell, fikk et kort liv og ble sparket i 2003 som følge av innkjøp av eksterne konsulentt­jenester som skulle gi Statoil råd og info om Iran.

Helge Lund konsolider­te Statoil og gjorde utenlandss­atsingen til sin «baby». For å nå dette målet, måtte også Statoil inngå pakt med sin tidligere konkurrent; Oslo-baserte Norsk Hydro. I 2007 ble de slått sammen.

Jeg har gått noen runder med meg selv, men jeg har fått forsterket stoltheten av å jobbe i oljå.

Kjersti Dahle Grov

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway