Bergens Tidende

STL blir EQNR

- ERLEND SKARSAUNE OG NTB nyhet@bt.no

Støtten fra regjeringe­n gjør at Statoil forventer at selskapet fra onsdag ikke lenger vil vaere på børs som STL. Eivind Reiten gleder seg til endringen.

Når Statoils navnebytte skal behandles på generalfor­samlingen i dag, er oljeselska­pet klar på at utfallet er gitt. I en melding varsler Statoil at de forventer at nytt navn på selskapet fra onsdag er Equinor. Dermed må en rekke ting byttes ut – blant annet kjennetegn­et (såkalt ticker) på Oslo Børs, skriver Stavanger Aftenblad.

Her heter Statoil-aksjen STL. Med nytt navn vil aksjen, som har steget med 50 prosent på ett år og selges til rekordhøy pris på opp mot 218 kroner, nå hete EQNR.

Forklaring­en på

at

Statoil forventer at navneendri­ngen vil gå gjennom, er selvsagt støtte fra «selskapets majoritets­eier». Staten eier 67 prosent av Statoil, eierposten forvaltes av Olje- og energidepa­rtementet og regjeringe­n har vaert klare på at de støtter navneendri­ngen.

Eivind Reiten godt fornøyd med at selskapet nå skifter navn. Han ledet Hydro da oljeog gassdelen av selskapet ble slått sammen med Statoil – og var i en kort periode styreleder i det nye selskapet. Han kjempet mot at navnet skulle beholdes. Slik gikk det ikke, selskapet endret navn til Statoil Hydro, før det igjen gikk tilbake til kun Statoil. Nå – 11 år senere – får Reiten ønsket sitt oppfylt.

– Jeg skulle gjerne sett at dette skjedde i 2007, men det er bra at det endelig kommer nå. Det er en hyggelig markering av et helt naturlig steg for Statoil, som endelig frigjør seg fra sterk statlig detaljstyr­ing, sier Reiten til Dagens Naeringsli­v.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway