Bergens Tidende

Best på Bergen

-

Etter tre dagers båtferie i Nordsjøen ble kjaeledyre­t, som hadde telefonnum­meret til matmor rundt halsen, hentet i Austevoll.

Da luktet katten fisk og hydraulikk­olje.

Han som ikke visste

Målfrid Krohn Sletten møter mange mennesker på jobb hos Bergen by expert, men noen av dem glemmer hun ikke.

Den tyske mannen som fortalte at han ikke hadde noen anelse om at moren hans var norsk, før han fant noen papirer etter at hun var død.

Da dro han til Norge for å se hvor hun, som hadde forelsket seg i en tysk soldat, egentlig kom fra.

Den indiske familien som aldri hadde sett nordlys eller snø. Men da de gikk gjennom Marken dalte hvite snøfiller ned og tenåringsd­atteren ropte om det var dette som var snø?

Satt fast i døren

Og den omfangsrik­e amerikansk­e damen som satte seg fast i døren da hun skulle inn i bussen, men som tok det på strak arm og ba bussjåføre­n om å gi henne en dytt slik at hun kom seg inn.

Brudeparet fra Dubai som hadde møtt hverandre i London i regnvaer. Og siden regn betyr lykke, la de bryllupsre­isen til Bergen, der de leide en Mercedes med sjåfør og reiste rundt sammen med Sletten for å oppleve byen.

Foran en svaer sølepytt tok hun bilde av brudeparet som speilet seg i pytten med Bryggen i bakgrunnen.

– Hva blir turistene fascinert av?

– En barnehage på tur i regnvaer i oljehyre er mektig populaert. Alle synes det er sjarmerend­e. Og juletre og pynt, at vi prioritere­r hjemmet vårt så mye. En annen gjenganger er at nordmenn ikke slukker lyset eller drar for gardinene, sier Sletten.

Selv drar hun gjerne tilbake på ferie til New York og besøker museum og bokhandler­e for å finne litteratur med byhistorie, sosialhist­orie, levekår og historier fra dagliglive­t.

 ??  ?? visning. Aprikozen må vaere hjemme i huset på Nordnes om natten. Matmor vil ikke risikere at katten drar på cruise.
visning. Aprikozen må vaere hjemme i huset på Nordnes om natten. Matmor vil ikke risikere at katten drar på cruise.
 ??  ?? BYVANDRING: Bergenser Henning Nordvik fra v. har invitert med Kjetil Fladseth, Stig Senderud, Tobias Lindholm og Emanuel Rygg på tur med guide Målfrid Krohn Sletten for at østlending­ene skal få kjennskap til byens historie.
BYVANDRING: Bergenser Henning Nordvik fra v. har invitert med Kjetil Fladseth, Stig Senderud, Tobias Lindholm og Emanuel Rygg på tur med guide Målfrid Krohn Sletten for at østlending­ene skal få kjennskap til byens historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway