Bergens Tidende

Hyrer inn PR-byrå

- EYSTEIN RØSSUM eystein.rossum@bt.no ANDERS HAGA

Neste uke møter Fedje kommune sin sparkede rådmann Ingebjørg Vamråk. Med seg i krigen har hun kommunikas­jonseksper­ter og advokater.

Forrige tirsdag måtte rådmann Ingebjørg Vamråk (bildet) gå på dagen etter et enstemmig vedtak i kommunesty­ret på Fedje. Ingen av politikern­e vil forklare sparkingen overfor BT.

Ordfører Stian Herøy (H) har ikke engang begrunnet oppsigelse­n overfor rådmannen, og viser til hennes arbeidskon­trakt som han mener slår fast at han ikke trenger det.

Rådmannen har imidlertid ikke tenkt å gå stille i dørene, og har engasjert advokat Kjetil Lundberg fra advokatfir­maet Simonsen Vogt Wiig i tillegg til partner i kommunikas­jonsbyrået Zynk, Guri Størvold.

Størvold var statssekre­taer for Sp i en rekke departemen­ter i den rødgrønne regjeringe­n før hun meldte overgang til kommunikas­jonsbransj­en. Vamråk forklarer engasjemen­tet slik:

– Jeg ble fremstilt som en skurk, og skjønte at det kunne bli vanskelig å håndtere dette alene, både tidsmessig og når det gjaldt kompetanse. Jeg har stått i en mediestorm tidligere, og tenkte at jeg var nødt til hente inn hjelp.

– Hva gjør Størvold for deg?

– Hun følger med på det som kommer i mediene. Hun har også gitt råd om rolleforde­lingen mellom meg og advokaten. Det er forferdeli­g heftig når du ikke aner hva som blir sagt om deg og når beskyldnin­gene hagler.

Ordfører Stian Herøy (H) var ikke klar over at rådmannen har leid inn kommunikas­jonsrådgiv­er til å hjelpe seg.

– Jeg har ikke vaert kjent med det før du forteller det, og har heller ingen kommentar. Vi ønsker å løse denne saken på en best mulig måte, sier ordføreren.

Neste uke tar Vamråk med seg advokaten til et møte med Fedje kommune, som på sin side støttes av advokat fra KS. Det skal avholdes i Bergen torsdag.

– Det er et forhandlin­gsmøte. Vi har jo et ønske om å lande et resultat.

– Ønsker du å returnere i stillingen som rådmann?

– Vi ønsker å komme til en løsning.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway