Bergens Tidende

Samuel Sahin-Radlinger

-

Om Bismar Acosta:

– Hva kan jeg si om ham? Det er bare en maskin. Jeg tror alle spisser er redde for ham.

Om Vito Wormgoor:

–Å spille mot ham, og «Bis», kan ikke vaere lett. Vi har brukt Vito mye til å «åpne» spillet vårt, men nå har motstander­ne begynt å se det og da kan vi bruke Bis. Jeg føler meg trygg med dem.

Om Gilli Rólantson og Ruben Kristianse­n, som har delt på venstrebac­ken:

– Det er fint å se jobben de gjør. Normalt er Gilli en offensiv back som alltid går fremover og forsøker å skyte, mens Ruben er veldig flink til å komme til innlegg. De er trygge, men også farlige for motstander­ne.

Roald «Kniksen» Jensen regnes for å vaere Brannhisto­riens beste spiller. Han døde i 1987, 44 år gammel. også utenfor fotballban­en, det er det kanskje ikke mange som tenker på lenger. Det er flott å kunne vise til det, sier Johannesen.

Stifterne

Det tredje Stadion-stedet hvor Johannesen henger opp blomster, er plaketten over Branns åtte stiftere. Det er i år 110 år siden Sportsklub­ben ble til.

– Hver eneste kamp er det mange som går forbi her, men det er ikke mange som stopper opp. Det hadde vaert interessan­t å spurt på gaten om noen visste hvem som stiftet Brann, sier klubbsjefe­n.

Christen K. Gran, som døde i 1971, er ekstra fremhevet der klubbstift­erne hedres. Gran var formann i klubben i fire (!) perioder, Branns første aeresmedle­m og initiativt­aker til å bygge Brann Stadion.

Et naturlig sted å feste 16. mai-bukett.

– Det er det! Tenk, det er denne gjengen som har stiftet den fantastisk­e klubben som har engasjert i 110 år, gjennom opp- og nedturer. Jeg synes vi skal stoppe opp og nikke til dem i morgen, sier Johannesen.

Det er noen som henger seg opp i de små feilene han har gjort, men jeg synes han har vaert vanvittig god.

Lars Arne Nilsen, Brann-trener

 ??  ?? Født: 7. november 1992, Ried im Innkreis, Østerrike. Høyde: 196 cm.Ektefelle: Sila Sahin. Tidligere klubber: SV Ried, Union St. Floria, FC Nurnberg, Rapid Wien, Hannover 96.Kontrakt: Lån fra Hannover 96ut 2018 med opsjon på kjøp.LEGENDE:
Født: 7. november 1992, Ried im Innkreis, Østerrike. Høyde: 196 cm.Ektefelle: Sila Sahin. Tidligere klubber: SV Ried, Union St. Floria, FC Nurnberg, Rapid Wien, Hannover 96.Kontrakt: Lån fra Hannover 96ut 2018 med opsjon på kjøp.LEGENDE:
 ??  ?? NY PLASSERING: På grunn av bygging av ny tribune er Sprinteren flyttet, ikke langt fra Kniksen-statuen.
NY PLASSERING: På grunn av bygging av ny tribune er Sprinteren flyttet, ikke langt fra Kniksen-statuen.
 ??  ?? HEDRES: Branns åtte stiftere har hatt navnene sine på veggen siden langsiden naermest sentrum sto ferdig.
HEDRES: Branns åtte stiftere har hatt navnene sine på veggen siden langsiden naermest sentrum sto ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway