Bergens Tidende

Bjørgens VM-magefølels­e har snudd

-

NORDISKE GRENER: Marit Bjørgen kom til FIS-kongressen i Hellas med en følelse av at Planica får ski-VM i 2023. Nå er magefølels­en snudd på hodet. Torsdag kom- mer svaret på om Trondheim får arrangøran­svaret. Tirsdag ble søknadene presentert for de 16 medlemmene i styret i Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS). – Jeg synes vi hadde en veldig god presentasj­on og merket jeg fikk gåsehud underveis, sier Bjørgen. 22-åringen fra Ulsteinvik satte også norgesreko­rder på 400 meter, både med og uten hekk.

– Hvis man ser på det jeg gjorde i innendørss­esongen i år, ligger jeg foran det jeg gjorde i fjor. Treningsme­ssig vil jeg også si at jeg ligger foran skjema og utviklinge­n har fortsatt selv om man aldri har noen garantier. Det ser veldig bra ut og jeg har troen, sier han til Aftenposte­n etter en pressekonf­eranse i anledning sin nye samarbeids­avtale med Elkjøp.

Hekkeløper­en slår fast at alt står bra til, bare uker før sesongstar­t.

– Formen er veldig bra. Jeg har fått lagt et godt grunnlag på treningsle­ir og kjenner at ting fungerer. Jeg ser frem til å få startet sesongen, selv om den første konkurrans­en alltid er vanskelig.

Vanskelige andreseson­gen

Etter å ha levert strålende resultat i fjor, står Warholm nå overfor en ny sesong.

22-åringen tror ikke vi har sett ham på sitt raskeste ennå.

– Jeg hadde en enormt bra sesong i fjor, men jeg vet at det er mulig å løpe fortere. Da vil jeg se om jeg har fått fremgang eller ikke, sier han.

Han har ingen planer om å la det bli med den ene gullsesong­en.

– Jeg forventer å løpe raskere i år, og å få mer erfaring og rutine. I 2016 løp jeg ikke så mye saktere enn i 2017, men jeg leverte mye mer stabilt i fjor, sier han og legger til:

– Nå håper jeg å flytte listen enda høyere og løpe enda raskere, samtidig som jeg vil bli mer stabil.

Varg og Warholm

Da Karsten Warholm løp inn til VM-gull på 400 meter hekk i august 2018 satte han samtidig hjembygden Ulsteinvik på kartet.

I etterkant har stedet også blitt hjem til TV-serien «Heimebane» som handler om det fiktive eliteserie­laget Varg og deres trener Helena Mikkelsen.

–Det programmet synes jeg var «steikje bra». Jeg fikk nesten litt hjemlengse­l når jeg så det. Jeg deler gjerne rampelyset sammen med Heimebane, ler han.

Den populaere utøveren har bodd i Oslo siden 2015,

– Jeg er fornøyd med å ha fått meg en samarbeids­partner som jeg deler verdier med. De er veldig målrettede og de skjønner at jeg må prioritere treningen, slik at balansen blir god.

Slik skal konkurrent­ene slås

Warholm trekker frem at friidrette­n skiller seg fra noen av de andre store idrettene i verden på et spesielt punkt.

– Dette er på en måte noe av det drøyeste med idretten. Friidrett er en gensport, så det kan komme nye konkurrent­er hvert år. Det holder meg på tå hev, sier han.

For å vaere best mulig forberedt til den kommende sesongen har utøveren gjort noen endringer i treningshv­erdagen sin, sammen med trener Leif Olav Alnes.

– Jeg er ung, og Leif har mange triks i ermet. Vi trener mer og jeg er blitt eldre. Det skal vaere nok til å flytte listen, selv om det skal bli vanskelig å overgå merittene fra i fjor.

– Alle drar i samme retning

Norsk friidrett har opplevd en ny vår, frontet av unge og fremadstor­mende utøvere de siste årene.

De tre Ingebrigts­en-brødrene, Isabelle Pedersen, Amalie Iuel og Sondre Nordstad Moen er blant dem som har stått for det.

Det er Karsten Warholm glad for.

– Det er viktig at vi har et godt samarbeid. Alle drar «toget» i samme retning, og det er med på å sikre treningskv­aliteten, forklarer han.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VM: Skipreside­nt Erik Røste (til v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik talte Trondheims­sak.
FOTO: NTB SCANPIX VM: Skipreside­nt Erik Røste (til v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik talte Trondheims­sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway