Bergens Tidende

Luksusyach­t med en ukeleie på fem millioner ligger i Ulvik

- OLE JACOB RIISE ole.jacob.riise@bt.no

Fredag våknet lokalbefol­kningen i Ulvik til synet av luksusyach­ten «Baton Rouge» i fjorden.

«Baton Rouge» er navnet på delstatsho­vedstaden i Louisiana, USA. Til tross for et amerikansk navn, har skipet sin hjemhavn på Isle of Man, og seiler under det britiske flagget.

Båten er 62 meter lang, 12 meter bred og veier om lag 1423 tonn. Yachten ble bygget i 2010.

– Båtene i Hjeltnes båtlag blir små i dette selskapet, konstatere­r Steinar Bergo.

«Baton Rouge» er en charterbåt for leie, med en enorm prislapp på 420.000 euro i uken om sommeren og 455.000 euro i høysesonge­n.

Driftskost­nader betales også av dem som leier, og den reelle prisen på en ukes leie ligger på om lag 515.000 euro – i underkant av fem millioner kroner til vanlig og 5,5 millioner i høysesonge­n.

– Skipet har en fenderbåt som skiper turistene i land, så de besøker nok Ulvik en liten tur, sier Steinar Bergo.

– Det er litt spektakula­ert. Det er ikke hver dag dette skjer.

Luksusbåt

Med en ukeleie som kan måle seg med prisen på et hus, skulle det bare mangle at ikke båten tilbyr luksus. Den huser 12 gjester i syv rom, som inkluderer suiter. Det er to salonger om bord. Båten har til og med sin egen strandklub­b og et treningsse­nter. Båten har rom for 18 personer som mannskap.

Vanlige destinasjo­ner for «Baton Rouge» er Amalfikyst­en, Cannes i Frankrike, Portofino, Sardinia, St. Tropez og vestlandsk­ysten i Norge.

Naturopple­velsen

Vedlikehol­dsansvarli­g ved Brakanes hotell i Ulvik, Tore-Jan Ramsøy, har god utsikt til fjorden og charterski­pet.

– Båten ligger helt inne i bukten. Det er ikke et så uvanlig syn, det kommer flere båter av den samme typen gjennom sommeren, sier han og legger til:

– Ulvik er en turistbygd, og folk får vaere i fred her inne uten stress. Det er rolig. Så tror jeg også de kommer for naturopple­velsen på denne tiden av året. Fruktbloms­tringshelg­en, eller «Blømingshe­lgen» som vi kaller det, er neste uke. Da blir det utrolig vakkert her inne og perfekt for turister på utkikk etter nasjonalro­mantikk.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? CHARTER: «Baton Rouge» ligger nå innerst i fjorden ved Ulvik. Båten koster 4,9 millioner kroner å leie i uken.
FOTO: PRIVAT CHARTER: «Baton Rouge» ligger nå innerst i fjorden ved Ulvik. Båten koster 4,9 millioner kroner å leie i uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway