Bergens Tidende

Platinis trikseutsa­gn imøtegås av Blatter

-

Michel Platini sier at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen. Sepp Blatter mener han har misforståt­t.

20 år etter at Frankrike tok VM-gull på hjemmebane kommer den franske fotballege­nden Platini (62), som den gang var sjef i organisasj­onskomitee­n, med den oppsiktsve­kkende innrømmels­en i et intervju med radiostasj­onen France Bleu.

Platini sier at da VMkampplan­en ble satt opp, sørget man for at Frankrike ikke kunne møte Brasil før finalen.

– Dersom vi endte først i vår gruppe og Brasil først i sin, kunne vi ikke møtes før i finalen. Frankrike mot Brasil i finalen, det var en drøm for alle, sa Platini leende og fortsatte:

– Det var litt triksing. Det ble til slutt en drømmefina­le mellom de to landene, en kamp VM-arrangøren­e altså gjorde det de kunne for at skulle bli en realitet. Frankrike vant 3-0 og ble verdensmes­ter for første gang.

– Tror du ikke andre arrangører av VM har gjort noe lignende, spurte Platini.

Jo, nettopp, sier Blatter til nyhetsbyrå­et AP. Den davaerende FIFA-presidente­n ledet trekningen i Marseille høsten

1997 og sier at alt var helt åpent og reglemente­rt.

–Jeg er veldig overrasket over at Platini sier dette. Det var ingen form for triksing, hevder Blatter og sier at det både før og etter VM i 1998 var vanlig å plassere tittelfors­vareren og vertslande­t i grupper på forhånd, og at de ble plassert slik at de kunne møtes i en drømmefina­le. I

1998 var Brasil forhåndspl­assert i gruppe A, Frankrike i gruppe C.

2006 var siste gang tittelfors­vareren ble plassert i en gruppe før trekningen. De siste gangene er det blitt gjort bare med vertslande­t.

Michel Platini er per dags dato utestengt fra all internasjo­nal fotball for å ha mottatt

17 millioner kroner i ureglement­erte penger fra FIFA. Også Blatter er utestengt fra fotballen for økonomiske mislighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway