Bergens Tidende

Brann-sjefen mener miljøet i garderoben er helt unikt

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Sportssjef Rune Soltvedt er klar på hvorfor Brann har hatt en meget god vårsesong.

Når Brann vinner fotballkam­per på Stadion, står en bredt smilende mann og venter på laget innenfor spillertun­nelen. Sportssjef Rune Soltvedt, som klasker hender med hver og en av dem.

Lyden av spillernes hånd mot den smilende sportssjef­ens, er lyden av suksess. Og et bilde på noe Soltvedt melder med overbevisn­ing.

– Jeg har aldri opplevd en så fin garderobe, sier Rune Soltvedt.

– Der er det veldig sterk konkurrans­e om plassene, men et sterkt samhold og ønske om at Brann skal vinne, fortsetter han.

– Ikke en selvfølge

Branns øverste sportslige ansvarlige er inne på det han kaller «hovedgrunn­en til at det har gått bra».

– Og det som gjør meg sterk i troen på at det skal fortsette å gå bra: En fantastisk spillergru­ppe og et trenerteam og medisinsk apparat som jobber hardt med dem hver dag. Det peker seg ut for meg.

Soltvedt sier det er hans beste forklaring på eventyrvår­en i Brann.

– Dette er ikke en selvfølge i det hele tatt. Jeg synes det er sterkt lederskap av Lars Arne (Nilsen, trener) og det viser at vi har de rette typene i garderoben. Disse tingene er mye viktigere enn at vi kanskje ikke lykkes med en signering. Det er viktigere å forvalte verdien i dem man har, mener Soltvedt.

– Fortjener å ligge der

Åtte seirer, to uavgjorte kamper og ikke et eneste tap. Legg til helproff passering av de tre første cuprundene og en lang rad treningska­mper uten nederlag, så har du hele bildet av Brann i 2018. Ned til nummer to på tabellen er det fortsatt fem poeng.

– Hadde noen sagt til meg at det skulle se sånn ut etter 10 kamper...

Soltvedt stopper setningen. – Det er over all forventnin­g. At vi også har spilt god fotball, gjør det ekstra gledelig. Vi fortjener å ligge der, for jeg synes vi har vaert såpass gode, sier han videre. Og igjen:

– Min opplevelse er at vi ikke tror vi er bedre enn vi faktisk er. Alle i Brann vet vi blir utliknet av motstander­ne hvis vi detter litt ned. Det løpes og duelleres mye, vi tar det grunnlegge­nde i hver kamp. Det tror jeg er det aller viktigste, understrek­er Rune Soltvedt.

Sakene som løste seg

Etter fjorårsses­ongen, der høsten var langt svakere enn våren, hadde sportssjef­en og klubben rikelige med problemer - eller utfordring­er som det helst heter i fotballen.

– Det var utfordrend­e en stund. Skal du beholde den og den spilleren eller ta den ut? Hvilken timing er best for kontraktsf­orlengelse­r? Det ble en del saker, sier Soltvedt.

Han trekker frem de nye avtalene med Fredrik Haugen og Gilli Rólantsson - to spillere som virket tapt. I tillegg traff Brann og Soltvedt med Piotr Leciejewsk­is keepererst­atter.

– Vi har fått inn nye som har tilført laget mye. Samtidig, selv om det har vaert utskiftnin­ger, har vi greid å beholde en stamme i laget over mange år nå. Det var bra en del saker løste seg, slår Soltvedt fast.

– Kjenner du på en personlig lettelse?

– Jeg lever med konstant uro, for å vaere helt aerlig. Jeg gleder meg over det vi har greid, men man går med en uro i seg fordi man ønsker å vinne den neste kampen.

Helst vil ikke Soltvedt si så mye om kampene som er unnagjort, seirene som har tatt Brann til tabelltopp­en. Han vil snakke om mandagsmøt­et med Lillestrøm («en av de tøffe kampene i sesongen, du må vaere hundre prosent for å slå dem, jeg tror vi har en god sjanse»).

–Ole Einar Bjørndalen ville ikke tatt så mange gull om bare fokuserte på dem han allerede hadde vunnet, som han sier.

– Kjenner du på at det blir mer og mer å spille om?

–Den kjenner jeg, ja. Det er dette vi har jobbet for, at Brann skal gå fra å vaere storklubb til toppklubb. Du må ha noen år i toppen da. Og det er noe jeg ønsker så sterkt at vi skal få til, at det blir helt unaturlig for meg å glede meg så for mye over den forrige seieren eller det vi gjorde for to kamper siden. Tenker vi sånn, blir vi aldri en toppklubb.

Det er dette vi har jobbet for, at Brann skal gå fra å vaere storklubb til toppklubb.

Rune Soltvedt

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? GRATULANT: Rune Soltvedt er selvsagt storfornøy­d med sesongstar­ten Brann har hatt. Men sportssjef­en sier han i jobben går med konstant uro i seg. Hjemme som borte er han blant de første gratulante­ne til spillerne etter seirer.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN GRATULANT: Rune Soltvedt er selvsagt storfornøy­d med sesongstar­ten Brann har hatt. Men sportssjef­en sier han i jobben går med konstant uro i seg. Hjemme som borte er han blant de første gratulante­ne til spillerne etter seirer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway