Bergens Tidende

Feriekolon­ien åpner i neste uke

Feriekolon­ien bryter sommerstil­lheten i Kultur-Bergen. Her kan du kombinere yoga og konsert, se film i container og kjøpe restaurant­mat fra bobiler.

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto GEIR MARTIN STRANDE

e– Bergen Yoga Band stiller flere ganger i sommer. Dette er noe jeg gleder meg til å få testet ut, sier primus motor Ivar Vogt på USF Verftet.

Samler kulturmilj­øene

Planen er at folk skal trene yoga på matter på Verftsplas­sen, mens HP Gundersen, David Vogt og Matiaz Tellez – alias Bergen Yoga Band – skaper meditativ musikk live fra den nye scenen der.

– Jeg har spilt i alle typer sammenheng­er, høyt og lavt, så ingenting overrasker meg. Jeg har aldri opptrådt for yogatrenen­de mennesker, men jeg er faktisk inne i en meditativ fase. Disse jobbene kommer derfor som bestilt. Vi må spille i det tempoet som ligger i luften, det blir mye dronegitar, improviser­ing

HP Gundersen skal spille yogakonser­ter sammen med David Vogt og Matias Tellez. og tålmodig musikk, sier HP Gundersen.

Bergen Yoga band er bare en liten del av programmet til Feriekolon­ien, en nyvinning i Bergen. Vanligvis stenger kulturlive­t i byen ned om sommeren. Her skal det syde i tre måneder.

I disse dager er det full riggevirks­omhet for å få containere, teltrigger, boder og scener klare til den offisielle åpningen 25. mai, samme dag som Nattjazz starter.

– Målet er å samle ulike miljøer i Bergen. Det skal vaere stor variasjon i innholdet – konserter, kunst, film, spill, dans. Alle går inn med lave skuldre. Hensikten er at dette skal vaere et overskudds­prosjekt, sier Ivar Vogt.

Mat, dans og film

Her er noe av innholdet: Vibbefange­r skal inn med mat og DJs, Victoria lager sin egen sjappe, Søtt + Salt og flere stiller

 ?? ARKIVFOTO: VEGAR VALDE ?? YOGA:
ARKIVFOTO: VEGAR VALDE YOGA:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway