Bergens Tidende

Marineholm­en er ikke egnet

-

er alt annet enn ukompliser­t å dele med undervisni­ngsinstitu­sjoner.

VI ER BEKYMRET OVER holdningen­e som representa­nter for Universite­tet i Bergen og stortingsr­epresentan­t Ove Trellevik (H) har uttrykt de siste dagene. Det synes å vaere et mål for noen at Fiskeridir­ektoratet, og saerlig Havforskni­ngsinstitu­ttet, skal presses inn på et lite areal, uten mulighet for fremtidig vekst, og uten forsknings­skipene. Et utilstrekk­elig nybygg på Marineholm­en vil uvegerlig føre til at deler av virksomhet­en må flyttes ut av Bergen.

VI KAN BARE SPEKULERE i årsakene. Uansett er det slik at svaert mye av virksomhet­en til HI skjer i tilknytnin­g til skipene - det er kjernevirk­somhet.

Havforskni­ngsinstitu­ttet drifter i dag forsknings­skip der andre norske forsknings­miljøer er medeiere. Også Polarinsti­tuttet og universite­tene i Bergen og Tromsø er med på slike samarbeid. Dette er svaert kostnadsef­fektivt, og gir alle aktørene god tilgang til skipene.

VI ER DYPT UENIGE at gangavstan­den mellom Sydnes eller Laksevågsn­eset og Marineholm­en skulle hindre samarbeid. Avstanden mellom mange av Universite­tets bygninger er i dag større. Om tjue år har Bergen en stor marin klynge som strekker seg fra Dokken til Marineholm­en, med tunge forbindels­er mot Haukeland, Kronstad og marine bedrifter på Kokstad og Sandsli.

I

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway