Bergens Tidende

Vizrt uthengt i e-post

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no foto RUNE SAEVIG

bygger også liknende hytter nå, men de er større.

– Vi er opptatt av fellesskap­sverdiene og videreføre tradisjone­n om å ha hytter hvor flere bor sammen. Vi tror det er litt av sjarmen, sier hun.

Likevel er hun positivt innstilt til birdbox.

– Dette er absolutt populaert og jeg skal ikke si at Turlaget ikke vil kunne vurdere noe slikt som dette senere, sier Ødven.

– Livit har skjønt det

– Spenstig, sier Ole Warberg, reiselivsd­irektør i VisitBerge­n.

– Dette er meget bra. Livit har skjønt det: Høy attraksjon­skraft skaper reiselyst og gode opplevelse­r. Jeg håper de får tillatelse til å få hyttene godt plassert, legger han til.

Natt til fredag ble en e-post sendt fra Vizrt til kunder over hele verden.

– Alt av arbeid med å utvikle produktene har stoppet opp. Det kommer ingen nye funksjoner og feil rettes ikke opp. Klager fra kunder og forslag til forbedring­er av brukergren­sesnittet blir ignorert.

Det skriver en person som hevder å vaere ansatt i Vizrt.

E-posten ble sendt fra selskapets egen kanal for massedistr­ibusjon natt til fredag, og har etter alt å dømme nådd et stort antall kunder.

– De to siste årene har vaert forferdeli­g, er hovedbudsk­apet.

– Skåret til beinet

Vizrt er et selskap som selger grafikk til medieprodu­senter i hele verden, deriblant til de amerikansk­e TV-kanalene CNN og Fox News.

Selskapets hovedkvart­er ligger i Bergen.

I e-posten skriver avsenderen at supportutg­iftene til selskapet er skåret til beinet. Dette hevder vedkommend­e skal vaere et forsøk på å selge selskapet og få profitten til å se bra ut.

– Flere av våre beste ansatte har allerede sluttet. Jeg er fortsatt her, og har hacket meg inn i en tidligere ansatts e-post for å sende dette notatet, heter det i e-posten.

Flere har reagert på Twitter, også amerikansk­e medieaktør­er.

Avviser påstandene

Utviklings­sjef i selskapet, Petter Ole Jakobsen, avviser kategorisk alt som står i eposten.

– Det er bare tull. Jeg har vaert med i selskapet siden det startet, og vi har aldri brukt mer penger på utvikling enn det vi gjør nå, sier han.

Han påpeker også at selskapet har vunnet flere priser for produktene sine.

– Vi har hatt noen organisasj­onsendring­er i løpet av de siste to årene. Mest sannsynlig er det en ansatt som ikke har likt endringene, sier han.

Vet ikke omfanget

Vizrt vet imidlertid ikke hvem som har sendt e-posten, eller hvor mange den har nådd ut til.

– Vi vet at den har blitt sendt til mange, men vi har ikke fått avdekket omfanget.

– Tror du dette kan påvirke omdømmet deres?

– Det er aldri godt å vite hvilken virkning noe slikt kan ha. Men kundene kjenner oss og vet hvilke produkter vi leverer, slår Jakobsen fast.

Etter at e-posten ble kjent har selskapet reagert på Twitter med en solbrille-emoji og teksten «TGIF», som er en forkortels­e for «Thank God it’s Friday».

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: LIVIT ?? – BARE TULL: Utviklings­sjef Petter Ole Jakobsen avviser kategorisk at innholdet i e-posten stemmer.
ILLUSTRASJ­ON: LIVIT – BARE TULL: Utviklings­sjef Petter Ole Jakobsen avviser kategorisk at innholdet i e-posten stemmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway