Bergens Tidende

Slik utfører du flyes

-

Utgangspos­isjon:

Ligg på ryggen på en flat benk

Hold en manual i hver hånd med et hammergrep Strekk armene og manualene ut foran kroppen

Hele fotsålen skal hvile på bakken

Utførelse:

Slipp manualene og armene ut til siden for kroppen Armene skal peke omtrent 90° ut fra kroppen

Hold manualene med en lett bøy i albuene, denne lette bøyen holdes lik igjennom hele løftet

Press armene sammen igjen foran kroppen

1: Du bør ha flere strikk med ulik (og tung nok) motstand. I noen øvelser brukes flere og større muskler hvor motstanden du klarer å bruke er flere ganger høyere enn i øvelser hvor du bruker faerre og mindre muskler.

2: Velg en strikktype som er enkel å tilpasse til din trening. Flate strikk på rull kan klippes opp i den lengden du selv ønsker, og kan enkelt kombineres med flere strikk for å øke motstanden. Dette kan vaere litt vanskelige­re med «tube-strikk».

3: Kjøp eller lag et «anker». Noen strikkprod­usenter selger en ankerløsni­ng, som lar deg feste strikket i døren. Dette kan du også enkelt lage selv, eksempelvi­s med en nøkkelring som du trer strikken gjennom og slenger over, under eller på siden av døren og lukker igjen. Med denne løsningen kan du gjøre mange flere øvelser.

4: Bruk strikk til kroppsvekt­trening. Med strikk kan du enkelt redusere motstanden i øvelser som pull ups, chins og dips, som for mange er for tunge uten. Dette kan gjøres ved å legge strikken under knaerne med endene mellom hendene og stangen/håndtakene.

5: Sørg for at motstanden er stor nok til at du får den effekten du ønsker.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway