Bergens Tidende

Odfjell Drilling og Equinor signerer milliardko­ntrakt

- ADRIAN SØGNEN adrian.sognen@sysla.no

Avtalen er en borekontra­kt for riggen Deepsea Atlantic. Verdien skal vaere på opp mot

1,6 milliarder kroner.

Odfjell Drilling skal bore for Equinor ved hjelp av boreriggen Deepsea Atlantic, melder boreselska­pet i en børsmeldin­g. Intensjons­avtalen ble meldt tidligere i år, men er nå bekreftet av selskapene. I tillegg har Odfjell Drilling og Equinor signert en langtids rammeavtal­e. Riggen skal arbeide på de to lisensene Fram og Askeladd.

– Borekontra­kten for Deepsea Atlantic er forhåpentl­igvis den første av mange muligheter som vil bli realisert med rammeavtal­en mellom Odfjell Drilling og Equinor, sier Simen Lieungh, administre­rende direktør i Odfjell Drilling.

Verdt 1,3 milliarder kroner

Det er seks brønner som skal bores og arbeidet er satt til å vare i 18 måneder. Kontraktst­iden kan utvides ytterliger­e ved bruk av opsjonsret­t. Odfjell Drilling starter borejobben i første kvartal neste år.

Inntektene for Odfjell Drilling er meldt å vaere 160 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 1,3 milliarder kroner. Equinor melder på sin side at inntektene fra den brønnbaser­te kontrakten kan beløpe seg opp til 200 millioner dollar – som er omtrent 1,6 milliarder kroner.

Odfjell Drilling skriver at en del av honoraret går til tredjepart­sleverandø­rer og at inntekter ut over de 160 millionene kan komme selskapet til gode gjennom en insentivmo­dell.

– Kontrakten er prestasjon­sbasert for å fremme sikre og effektive operasjone­r, og har insentiv for å redusere CO2utslipp, sier Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn i Equinor i en melding.

Rammeavtal­e med Equinor

Selskapet melder i tillegg om en signert langtids rammeavtal­e med Equinor for alle boreenhete­ne i flåten.

– Et langtidssa­marbeid med Equinor er en hjørnestei­n i Odfjell Drillings langtidsst­rategi for vekst på sokkelen. Rammeavtal­en formaliser­er dette samarbeide­t og tillater partene å jobbe tettere i å utvikle ny teknologi og nye måter å gjennomfør­e operasjone­r mer effektiv, sier Lieungh i meldingen.

Equinor forteller at borekontra­kten for arbeidet Deepsea Atlantic er den første i den nye rammeavtal­en.

– Vi har kommet frem til en langsiktig avtale med standardis­erte betingelse­r som vil føre til mer effektive anskaffels­esprosesse­r for fremtidige oppdrag med Odfjell. Vi har i tillegg sikret oss en effektiv rigg, Deepsea Atlantic, først i en fast periode, før vi går over til løpende opsjoner – som kan benyttes på tvers av Equinor-opererte lisenser, sier Pål Eitrheim, direktør for anskaffels­er i Equinor.

Han forteller at opsjonene vil ha markedsind­ekserte priser for å sikre Equinor best mulig betingelse­r i markedet.

 ?? FOTO: EQUINOR ?? RIGG: – Vi har sikret oss en effektiv rigg, Deepsea Atlantic, sier Pål Eitrheim, direktør for anskaffels­er i Equinor.
FOTO: EQUINOR RIGG: – Vi har sikret oss en effektiv rigg, Deepsea Atlantic, sier Pål Eitrheim, direktør for anskaffels­er i Equinor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway