Bergens Tidende

Til hovedturne­ringen

-

Casper Ruud holdt hodet kaldt da han klarte det siste hindret og tok seg videre til hovedturne­ringen i RolandGarr­os. Der møter han australske Jordan Thompson.

Alexandre Muller ble fullstendi­g overkjørt i det første settet i kvalifiser­ingsfinale­n, og Ruud vant greit med 6–1. Det andre ble noe jevnere, men den norske 19-åringen syntes å ha full kontroll frem til 6–3.

– Det var en bra kamp, og jeg fikk en flott start. Etter det første settet roet nervene seg litt, og når man spiller for noe stort så klarte jeg å holde intensitet­en oppe gjennom hele kampen, sa Casper Ruud.

Senere fredag ble Ruud trukket inn i turnerings­tablået. I

1. runde møter han 24-årige Thompson, som er nummer 85 på ATP-rankingen. Med seier blir neste motstander enten

31.-seedede Albert RamosViñol­as fra Spania eller Mikhail Kukusjkin fra Kasakhstan.

Møtte hjemmehåp

Ruud synes å trives utmerket i det flotte vaeret ute på den røde grusen i Paris. Selv om han møtte et hjemmehåp, lot han seg ikke vippe av pinnen.

–Det alltid tøft å spille mot en hjemmespil­ler som har publikums støtte, men jeg følte at de også heiet på meg, så det var ikke så mye forskjell fra andre kamper. Jeg er spesielt fornøyd med forehanden og at jeg klarte å vaere mentalt sterk og stabil, sa nordmannen.

– Jeg har virkelig sett frem til Roland-Garros, og dette har vaert et stort mål for meg denne sesongen. Jeg har spilt godt gjennom hele kvalifiser­ingen, og jeg håper selvsagt å holde samme nivået også i neste kamp, sa Ruud.

– Kjempestor­t

Dermed gjentok han bedriften faren Christian Ruud og Jan Frode Andersen gjorde i Paris i

2001, da begge tok seg videre til hovedturne­ringen.

– Vi er veldig fornøyde nå. Det er kjempestor­t, og han har drømt om dette, sa treneren Christian Ruud til Eurosport.

– Nå skal jeg bruke tiden fremover til å få hvilt og spist skikkelig og forberede meg på en lang kamp, sa 19-åringen.

1. runde i Grand Slam-turneringe­n spilles fra søndag. NTB

 ?? ARKIVFOTO: TORU HANAI, REUTERS ?? SPILLER SØNDAG: Casper Ruud kom seg gjennom kvalifiser­ingen og skal spille sin første kamp i hovedturne­ringen i Roland-Garros søndag.
ARKIVFOTO: TORU HANAI, REUTERS SPILLER SØNDAG: Casper Ruud kom seg gjennom kvalifiser­ingen og skal spille sin første kamp i hovedturne­ringen i Roland-Garros søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway