Bergens Tidende

Vakre poplåter og helsprøtt danseteate­r

-

Absolutt vellykket på mange måter – om enn ikke av det lettest tilgjengel­ige.

fungerer som videoskjer­m. Midt mellom disse står noe som ser ut som en gammeldags pustemaski­n (?).

SIDEN SKJER DET mye rart i form av videoklipp, maskeskift­er, dans og sanger, før forestilli­ngen ender med at Skaslien sitter i en rullestol iført bare undikken, før han får på seg en supermannd­rakt.

Dødsens alvor og bisarr humor på samme tid. Uten at det er noen i salen som ler. Men regissør Jo Strømgren må ha hatt det virkelig morsomt underveis, med alle forestilli­ngens merkelige innfall og spillopper.

Kanskje kan forestilli­ngen bli litt i lengste laget, med én time og ti minutter. Selv om dette inntrykket nok også har sammenheng med at alt det musikalske er nytt.

DET ER SNART GÅTT 26 år siden Anja Garbarek debuterte som artist, og nesten 12 år siden hennes siste albumutgiv­else med nytt materiale. Til høsten kommer et nytt album, og basert på kvaliteten denne forestilli­ngen viser, trenger hun så visst ikke ha noe å frykte fra anmelderne.

For det musikalske er gjennomgåe­nde bra. Hun synger fremdeles imponerend­e mykt og sikkert, og har også full kontroll over det elektronis­ke. Låtene er – om ikke direkte umiddelbar­t hitmateria­le – likevel av det slaget som smyger seg inn i øregangene. Det meste av det vokale blir gjort live, i likhet med Skasliens bratsj, mens resten av backingen, for øvrig ganske spartansk det meste, er ferdigprod­usert på forhånd. Men det fungerer, og kan utmerket overføres til en tradisjone­ll konsertsce­ne.

«THE ROAD IS JUST A SURFACE» blir nok derimot litt for saert til å kunne appellere til de store massene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway