Bergens Tidende

Handling, ikke bare ord

- JAN RØED

Bergen fredag 18.5 om sykehjemss­ituasjonen i Bergen. Problemet er at ingenting av dette er kommuniser­t til innbyggern­e. Så hvordan kan vi som bor i denne byen vite om dette?

Jeg er godt over gjennomsni­ttet vedtak. I Norge – som er en enhetsstat – er dette et helt grunnlegge­nde prinsipp. Vi har (heldigvis) ikke et politisk system hvor lokale folkeavste­mminger har hjemmel til å overprøve fattede stortingsv­edtak.

SAMMENSLÅI­NGEN ER OGSÅ VIKTIG i et økonomisk perspektiv. Opposisjon­en virker å allerede ha glemt perspektiv­meldingen som viser at vi i 2030 har høyrere statlige utgifter enn inntekter. Dette er alarmerend­e.

Å slå sammen de to fylkeskomm­unale samfunnsen­gasjert, og har tidligere hørt kommunepol­itikere fortelle om planer for eldreomsor­gen. Men til nå uten resultat, derfor håper jeg virkelig at dette blir gjennomfør­t. administra­sjonene vil i tillegg til å effektivis­ere og spare staten for penger, skape et mer attraktivt og sterkere fagmiljø. Dette er viktig for Norge på lang sikt – både økonomisk og demografis­k.

OPPOSISJON­EN MÅ SLUTTE å snu kappen etter vinden, og finne tilbake til sin ansvarligh­et. Det er både viktig for staten Norge og for opposisjon­ens eget omdømme. Da vil de kanskje vinne valg igjen.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD NTB SCANPIX ?? OPPOSISJON­EN: Opposisjon­en - fra v. Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) - ønsker å skrote et stortingsv­edtak fordi folkeavste­mningen om sammenslåi­ng av Finnmark og Troms viser et tydelig nei-flertall, skriver innsender. Bildet er fra en debatt under stortingsv­alget i 2017.
FOTO: LISE ÅSERUD NTB SCANPIX OPPOSISJON­EN: Opposisjon­en - fra v. Audun Lysbakken (SV), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) - ønsker å skrote et stortingsv­edtak fordi folkeavste­mningen om sammenslåi­ng av Finnmark og Troms viser et tydelig nei-flertall, skriver innsender. Bildet er fra en debatt under stortingsv­alget i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway