Bergens Tidende

Begge mener de ble forsøkt drept. Etter et halvt døgn lot politiet den mistenkte gå.

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no MARIANNE NILSEN

Bistandsad­vokat Nils Christian Nordhus kontaktet politiet etter at de løslot siktede i drapsforsø­kssaken i Os. Timer senere ble mannen pågrepet på ny.

Hendelsen i Os natt til mandag blir beskrevet som svaert dramatisk.

En mann i 20-årene skal, utstyrt med en stor kniv, ha knust seg inn i huset til en Os-kvinne. Der så hun film sammen med en mannlig venn.

Kjenner hverandre

Kvinnen skal ha blitt utsatt for grov vold. Både hun og vennen hennes ble angivelig truet på livet.

Et mindreårig barn skal ha våknet og blitt vitne til det som skjedde.

– Han løp etter begge med kniv, og slo og tok kvelertak på min klient slik at hun mistet bevissthet­en, uttalte bistandsad­vokat for kvinnen, Linda Ellefsen Eide.

Ifølge politiet kjenner alle de tre hverandre.

Den andre bistandsad­vokaten i saken, Nils Christian Nordhus, represente­rer kvinnens venn. Nordhus har sagt at klienten hans tok tak i kniven for å hindre dødelige stikk i hodet.

Fri i over ett døgn

Torsdag ble mannen i 20-årene fremstilt for varetektsf­engsling – anklaget for drapsforsø­k mot mannen, samt grov vold og trusler mot kvinnen. Siktede er ikke tidligere straffedøm­t. Han har nektet straffskyl­d.

I tiden før fengslings­møtet skal mannen ha vaert fri i over ett døgn, ifølge opplysning­er Bergens Tidende har fått – fra mandag ettermidda­g til tidlig tirsdag kveld.

Siktede ble pågrepet på stedet i Os klokken 04.08 natt til mandag. Så skal han ha vaert vel et halvt døgn i politiets varetekt.

At siktede ble tatt på ny, har politiet begrunnet med at de fikk opplysning­er som tilsa en mer alvorlig sak enn «først antatt».

Advokat Eide reagerer sterkt

 ??  ?? – SJOKK: – Midt i sjokk og rystelse føler han en stor lettelse over å ha livet i behold, sier Nils Christian Nordhus, bistandsad­vokat for mannen som skal ha blitt angrepet med kniv og forsøkt dre
– SJOKK: – Midt i sjokk og rystelse føler han en stor lettelse over å ha livet i behold, sier Nils Christian Nordhus, bistandsad­vokat for mannen som skal ha blitt angrepet med kniv og forsøkt dre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway