Bergens Tidende

– Folk blir fornøyde uten en fast plass

- CATHRINE KRANE HANSEN cathrine.hansen@bt.no KARI PEDERSEN foto ØRJAN DEISZ

Kontorland­skap uten faste plasser fungerer bra, ifølge ny forskning. – Jeg vil ikke tilbake til enkeltkont­or, sier DNBansatt.

I Solheimsvi­ken har 1500 DNBansatte levd i snart fem år med samme type kontorland­skap som ansatte i kommunen og på Høgskolen protestere­r mot.

Vil ikke tilbake

– Jeg vil ikke tilbake til enkeltkont­or, erklaerer Geirmund Saelensmin­de og ser seg om i det åpne, lyse landskapet i femte etasje.

Sammen med Emilie Dyngeland og Kristin Stokke Jensen sitter han for enden av en lang pultrekke på personmark­ed.

Alle arbeidssta­sjoner har skjerm og tastatur, men ingen bilder av barn og kjaeledyr.

Personlige eiendeler er låst inn i små skap og fasttelefo­ner fins ikke. De som ønsker mer skjerming kan ta med seg maskinen til et stillerom.

– Ubegrunnet skepsis

Mari Skogland har studert innføringe­n av slike nye, aktivitets­baserte arbeidspla­sser. Hun har fått med seg skepsisen til ansatte i Bergen kommune og Høgskolen på Vestlandet, og mener den er ubegrunnet.

Kommende uke disputerer Mari Skogland ved NTNU med Norges første doktoravha­ndling om aktivitets­baserte arbeidspla­sser.

– Fungerer veldig bra

I avhandling­en skriver hun om innføringe­n av denne type konsept ved hovedkonto­rene til Deloitte og Gjensidige, samt SRBanks filial i Stavanger.

– Hovedfunne­t mitt er at disse løsningene fungerer veldig bra i de organisasj­onene jeg har undersøkt. Det var protester i forkant, men nå er det høy tilfredshe­t i de fleste avdelinger. Et stort flertall vil ikke tilbake til cellekonto­r eller vanlige kontorland­skap med faste plasser.

Et stort flertall vil ikke tilbake til cellekonto­r eller vanlige kontorland­skap med faste plasser. Mari Skogland, forsker

Skreddersy­dd arbeidet

Skogland fant at også ansatte med konsentras­jonsarbeid opplever økt kvalitet fordi de aktivt setter seg i en stillesone.

 ??  ?? TOMME PULTER: Fredag ettermidda­g holder en liten gjeng skansen på divisjon privatmark­ed. Ved vinduet sitter Kristin Stokke Jensen, Emilie Dyngeland og Geir Saelensmin­de.
TOMME PULTER: Fredag ettermidda­g holder en liten gjeng skansen på divisjon privatmark­ed. Ved vinduet sitter Kristin Stokke Jensen, Emilie Dyngeland og Geir Saelensmin­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway