Bergens Tidende

Råsterke Brann med utrolig snuoperasj­on på Lerkendal

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no MAGNUS WIKAN

Fredrik Haugen og Peter Orry Larsen sendte Brann til himmels. Den heroiske seieren på Lerkendal gir seks poengs serieledel­se.

Rosenborg tok ledelsen og var på vei mot å bli ny serieleder, men «umulige» Brann slo til med en perfekt snuoperasj­on som gjorde hele Bergen stolt og kry.

– Det var en toppkamp, og vi greide å trekke det lengste strået, sier Fredrik Haugen.

Gulltoget fosser videre - nå er det seks poeng ned til Rosenborg.

– Det var en knalltøff kamp. Vi kjempet oss tilbake, og det er vanvittig deilig å komme tilbake fra 0–1 og vinne 2–1, sier trener Lars Arne Nilsen.

– I dag spilte vi til krampen tok oss. Dette er stort, sier han.

RBK-trener Kåre Ingebrigts­en var oppgitt etter at hjemmelage­t ble snytt for et mål av Nicklas Bendtner som ville ha ført til 2–2.

– Alle så det jo. Det er det som er sjokkerend­e. At en så rutinert dommertrio gjør så store feil, det er ulikt dem. De var med på å avgjøre matchen, sier Ingebrigts­en.

– Vi følte oss vel litt snytt sist, svarer Nilsen og peker på at Bendtner scoret et offsidemål i Bergen sist.

Eksamensda­gen

Dette var den store eksamensda­gen for Brann etter en seriestart med åtte seirer og tre uavgjorte kamper.

Sist Brann hadde tapt en fotballkam­p var 29. januar da det ble nederlag mot svenske Elfsborg i en treningska­mp. Det er fire måneder - 118 dager - siden!

Rosenborg og et fullsatt Lerkendal i sommersol var klare for å få en ende på Brann-oppturen, og sendte utpå både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start. RBK ville overta serieledel­sen med seier.

De av Brann-supportern­e som hadde fryktet at RBK skulle kjøre over de røde, tok heldigvis feil. Sivert Heltne Nilsen var tilbake fra sin karantene og hadde god kontroll på defensiv midtbane sammen med Peter Orry Larsen, som erstattet en skadet Kristoffer Barmen. RBK fikk verken tid eller rom, og sjansene uteble totalt.

Noen målfest lå det vel heller aldri an til: På de tolv første seriekampe­ne hadde Brann sluppet inn fire mål – RBK seks.

37 sjanseløse minutter

Kampbildet ble overhodet ikke slik RBK og trener Kåre Ingebrigts­en hadde håpet på. I perioder eide Brann ballen mye, og det var en meget disipliner­t forestilli­ng. Brann viste at de er stinne av selvtillit – som når midtstoppe­r Bismar Acosta chippet over motstander og lekte seg i eget forsvar. Det likte de tilreisend­e i Brannsving­en.

Og når keeper Samuel SahinRadli­nger gjorde det samme som Acosta – og det på Lerkendal – var det bare morsomt å se på.

Faktisk tok det 37 minutter før RBK fikk noe som liknet en stor sjanse på eget gress, men Søderlund klarte ikke å sette den.

Brann prøvde å skape, uten å lykkes med noe saerlig fremover mot et solid hjemmefors­var. Omgangens eneste Brannsjans­e var det Nilsen som hadde med et skudd like før pause.

Kalddusjen

Men 0–0 til pause var egentlig strålende for Brann, som med uavgjort ville beholde tre poengs ledelse i Eliteserie­n. RBK derimot ble «belønnet» med pipekonser­t ved pausesigna­let. De hadde rett og slett ikke funnet ut av Brann-forsvaret.

2. omgang startet med en kjapp RBK-sjanse da Anders Konradsen headet utenfor etter et farlig frispark inn i feltet. Det ble et aldri så lite stormløp, og i det 50. minutt kom

1–0-målet ved Alexander Søderlund – mannen som i vinter sa nei til Brann og ja til RBK.

En corner endte inne i femmeteren, og Brann fikk ikke klarert. Etter at ballen først

?? FOTO: OLE MARTIN WOLD, SCANPIX ?? André Hansen strakte seg så langt han var kar til, men klarte ikke å stanse headingen fra Peter Orry Larsen.KUNNE FEIRE TRE POENG: Vito Wormgoor og Ludcinio Marengo kunne løpe
FOTO: OLE MARTIN WOLD, SCANPIX André Hansen strakte seg så langt han var kar til, men klarte ikke å stanse headingen fra Peter Orry Larsen.KUNNE FEIRE TRE POENG: Vito Wormgoor og Ludcinio Marengo kunne løpe