Bergens Tidende

– Vi spilte en nesten perfekt bortekamp

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Åsane var naermest seier, men maktet ikke å sette sjansene i mål da de gjestet tabellnabo Notodden.

Etter seier i sluttminut­tene mot Kongsvinge­r sist helg, og seier borte mot Sogndal 16. mai, var det et Åsane-lag i form som tok turen til bluesbyen Notodden søndag.

Før kamp var Åsane på 5.plass i 1. divisjon med 14 poeng, mens hjemmelage­t Notodden lå ett poeng og én plass bak de oransje.

For Åsane var Erik Huseklepp (ribbein) og Alexander Solli (bakside lår) var hjemme i Bergen med småskader.

– Jeg fikk en brist i et ribbein i forrige kamp da jeg fikk en ball knallhardt i siden. Det var ikke vondt der og da, men hele uken har det vaert vondt selv bare å le, sier Huseklepp som håper å vaere tilbake i neste kamp.

– Vi tok ingen sjanser med dem i dag, og håper de er klare til neste kamp, sier Åsane-trener Mons Ivar Mjelde.

– Vi var det beste laget

Selv om det ikke ble seier, var Mons Ivar Mjelde positiv etter kampen mot Notodden.

– Vi gjennomfør­te en nesten perfekt bortekamp, der vi holdt nullen for første gang i år. Vi var det beste laget, vi hadde de fleste sjansene. Ut fra prestasjon­en hadde vi fortjent å vinne, sier Mjelde.

– Vi var alene med keeper med tre ganger, men det var bare en sånn dag der det ikke gikk helt vår vei. Det må vi bare leve med, konstatere­r Åsanetrene­ren.

Åsane-dominans før pause

Førsteomga­ngen i Notodden var sjansefatt­ig, men det var de oransje fra Bergen som hadde de størst sjansene før pause.

Etter 19 minutter fikk Åsanes Dennis Antwi avansere sentralt i banen og fikk fyrt av et skudd som gikk like utenfor stolpen. Like før pause fikk Åsane frispark 18 meter fra Notoddens mål, men Hestetuns forsøk ble reddet mesterlig av Notoddens keeper.

Holdt nullen for første gang

Andreomgan­gen startet med en stor sjanse til hjemme Notodden. Erlend Hustad fikk stå umarkert og headet like utenfor Borger Thomas’ mål. Etter timen vant Notodden nok en duell i boksen etter hjørnespar­k og headet i tverrligge­r. Utover det slapp ikke Åsane til Notodden.

– Det er veldig gledelig at vi holdt nullen for første gang i år. I dag var vi solide bakover. Notodden fikk vel bare en eller to sjanser, sier Huseklepp.

Mjelde tror få skader er årsaken til få innslupne mål i senere tid.

– Vi slapp inn ett mål mot Sogndal, og to mål på tre bortekampe­r. Vi har funnet en måte å forsvare oss på som funker. Jeg er veldig tilfreds med forsvaret i dag.

– Når spillerne spiller sammen, og vi kan stille samme forsvar kamp etter kamp, da blir vi bedre. Vi henger sammen som lag, sier Mjelde.

Kjempesjan­ser

Dennis Antwi, som er Åsanes toppscorer med seks mål i 1. divisjon, har hatt bedre dager på fotballban­en enn søndag kveld. Etter flere bomskudd i første omgang og tidlig i andre omgang kom Antwi etter 73 minutter alene med Johansson i Notodden-buret. Nok en gang reddet Johansson.

Seks minutter før slutt fikk Antwi nok en stor sjanse da han skjøt fra omkring 16 meter, men mål ble det ikke. Dermed ble det målløst i Notodden, og Åsane reiste hjem til Bergen med ett poeng i bagasjen.

– Det ble litt stang ut i dag. Det var liksom den dagen han bommet, men det som er positivt er at han kom til sjanser, sier Mjelde.

– Vi var best i dag, så det var synd vi ikke fikk med oss tre poeng i dag. Det var en sånn kamp der ballen ikke ville i mål, konkludere­r Huseklepp.

Ser oppover

Åsane er fortsatt på kvalifiser­ingsplass til Eliteserie­n etter uavgjort i bluesbyen.

– På et eller annet tidspunkt deler tabellen seg. Vi ønsker å vaere på øvre halvdel, men da må man gjøre seg fortjent. Da skulle vi gjerne ha bikket en slik kamp som i dag. Så jevn er Obosligaen, men vi viser igjen at vi har kvaliteter til at vi kan slå hvem som helst, sier Mjelde.

Neste kamp for Åsane er mot Mjøndalen på Myrdal Gress 3. juni. Idrettspar­ken KG Notodden

Dommer: Per Erik Haugen, Raelingen FK

Gult kort: Lorentzen (29.) Åsane: B. Thomas – J. Hammerslan­d (V. Birkeland fra 78.), M. Bruun-Hanssen, M. Ueland, S. Bjørshol – J. Hestetun, M. Ogungbaro, T. Kristoffer­sen (S. Nigard fra 78.), N. Harris – H. Lorentzen, D. Antwi

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? MÅLLØST: Mons Ivar Mjelde fikk se sitt Åsane bomme på flere store sjanser i Notodden.
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG MÅLLØST: Mons Ivar Mjelde fikk se sitt Åsane bomme på flere store sjanser i Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway