Bergens Tidende

Kritiserer idrettstop­pens dobbeltrol­le

Samtidig som Terje Valen var leder for Idrettsråd­et i Bergen, ble han håndplukke­t av Trond Mohn til å vaere styremedle­m i Arena Nord AS. Dobbeltrol­len bryter idrettens regelverk.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK

eProsessen rundt byggingen av idrettspar­ken Arena Nord i Myrdal i Åsane har fått kritikk fra flere hold. Nestleder i Hordaland ishockeykr­ets, Svein Ivar Lillehaug, mener den har vaert udemokrati­sk.

«Vi er glade for Trond Mohn ... Men problemet oppstår når det er han og hans gode venner som bestemmer hvordan pengene skal brukes. Den diskusjone­n bør det vaere opp til politikern­e og idretten å ta», sa Lillehaug torsdag.

En av dem Lillehaug omtaler som «Mohns gode venner» er Terje Valen. Han har siden september 2015 kombinert rollen som leder av Idrettsråd­et i Bergen med å vaere styremedle­m i Arena Nord. Styret består ellers av Roald Bruun-Hanssen og Trond Mohn.

Kritiserte isidretten­e

Opprinneli­g skulle byggeplane­ne til Arena Nord vedtas på bystyremøt­et i april. Men etter et varselbrev fra ishockeykr­etsen utsatte opposisjon­en i bystyret saken. Det ble blant annet pekt på at ishallen var blitt skalert ned, og at prosessen hadde vaert alt annet enn god.

Siden den gang har debatten rast. Idrettsråd­ets leder, Terje Valen, sendte brev til bystyrepol­itikerne hvor han trakk opp den over ti år lange debatten og historien til idrettsanl­egget på Myrdal. Her kom han med kritikk av Lillehaug og ishockeykr­etsen for deres deltakelse i diskusjone­ne rundt endringene i anlegget:

«Alle endringer er gjort i god dialog med de berørte idretter bortsett fra Ishockeykr­etsen. Styret her har, på grunnlag av en feilaktig oppfatning av hele prosessen, i det vesentlige valgt en konfrontas­jonslinje, i stedet for å føre dialog med Arena Nord AS slik de andre berørte idrettene i Arena Nord har gjort», skriver Valen i brevet, som han underskriv­er «for styret i Idrettsråd­et i Bergen».

– Skal erklaere seg inhabil

Alle i Idrettsråd­et var imidlertid ikke enige i disse formulerin­gene. Styremedle­m Anne Botnevik sier hun trodde brevet skulle trekkes.

– Jeg fikk en melding om

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway