Bergens Tidende

Sykkelritt­et Bergen-Voss er en drømmedag for mange. For dem som kommer sist i mål har det ikke alltid vaert slik.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto EIRIK BREKKE

Nå har arrangøren­e av BergenVoss gjort en endring som skal gi like god opplevelse for både fire- og titimers syklistene.

Sykkelritt­et Bergen-Voss har siden oppstarten i 1997 vaert populaert blant mange, både bergensere, men også for syklister fra fjern og naer.

For noen har imidlertid ikke totalopple­velsen av rittet vaert optimal.

– De som har brukt lengst tid har ikke sett noen underveis, og kommet alene til mål. Vi måtte finne en løsning og har sett på hvordan vi kunne gjøre det, forteller rittansvar­lig og daglig leder i Bergen Cykleklubb Nils Olaf Solberg.

Nå har arrangøren­e fått godkjennel­se fra veimyndigh­etene til å utsette den opprinneli­ge starten med én time. Dermed vil majoritete­n starte kl. 07.00, noe som gir åpninger for å sende en gruppe av gårde i forkant.

Grytidlig start

Hittil er 69 syklister påmeldt til gruppen «Earlybirds». Og ja, man må vaere morgenfugl­er for å vaere med, for gruppen trår i gang pedalene allerede kl. 05.00 lørdag morgen.

– På denne måten vil det fremdeles vaere mye folk når de kommer i mål på Voss, Solberg.

Gruppen er tiltenkt dem som bruker lengre tid på turrittet for å gi disse en bedre opplevelse. En av disse er Vigdis Espenes som for kort tid siden røk både korsbånd og leddbånd.

– Da jeg så at de hadde denne gruppen, tenkte jeg med en gang at dette er knallgøy. Istedenfor å komme dinglende når alle andre er kommet i mål og alle begynner å ta bussen hjem, sier Espenes.

 ??  ?? MORGENFUGL­ER: For første gang i sykkelritt­et Bergen-Voss’ historie er det laget en gruppe for dem som vil ta seg god tid underveis. Fra venstre: Jan Wilhelm Werner (guide), Gunn Marit Stris Rocky Boschman og Tor Eirik Homme.
MORGENFUGL­ER: For første gang i sykkelritt­et Bergen-Voss’ historie er det laget en gruppe for dem som vil ta seg god tid underveis. Fra venstre: Jan Wilhelm Werner (guide), Gunn Marit Stris Rocky Boschman og Tor Eirik Homme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway