Bergens Tidende

Haugen sikker på at cuptapet ikke skal ødelegge for gulljakten

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no MAGNUS WIKAN

– Dette tapet skal ikke gå ut over serien, sier Fredrik Haugen.

Brann tapte for første gang siden januar da de røyk på et solid nederlag mot Lillestrøm borte i cupens fjerde runde onsdag. På Åråsen sto det til slutt 4–1 til de gule og svarte.

– Vi har ikke savnet følelsen av å tape. Det er det verste man kan gjøre i fotball, så det er tungt, sier Fredrik Haugen, dagen derpå, i Gardermoen­s avgangshal­l før flyreisen til Bergen.

Brann hadde spilt hele 21 kamper på rad uten å tape – treningska­mper inkludert – før Lillestrøm ble for sterke. Det eneste tapet Brann har i år er fra årets første treningska­mp som var mot Elfsborg. Når det gjelder obligatori­ske kamper, var tapet for Lillestrøm årets første.

Den fantastisk­e rekken med kamper uten tap har gjort at Brann leder serien, seks poeng foran Rosenborg.

– Nå er det fullt fokus på serien. Dette (tapet i cupen) skal ikke ha noe å si for kampene som kommer der. Vi har vaert veldig solide, sier Haugen.

Ikke bare flyt

De 21 kampene på rad uten tap har gitt Brann en enorm følelse av at ting fungerer. En følelse Haugen ikke tror vil gå bort nå.

– Det sier seg selv at man får selvtillit av det, og at vi føler vi kan vinne alt når det er slik, sier Haugen, før han er rask med å understrek­e at det er for enkelt å si at Brann har hatt «flyt». Og at det er god grunn til å si at tapet for Lillestrøm, med mange nye spillere og uvant formasjon, kan sees på som et unntak.

– Det er ikke bare flyt når du har gått så lenge uten å tape. Da er vi også et godt fotballag, sier Haugen.

Søvnløs keeper

Brann-keeper Samuel SahinRadli­nger hadde slitt med nattesøvne­n da BT møtte ham på torsdag morgen.

– Det var en rar følelse å legge seg i går, for det var mitt første tap som Brann-spiller. Jeg har ikke sovet så mye, sier Samuel Sahin-Radlinger.

Seint på kvelden brukte han tid på å fundere på hva som gikk galt, men vil vente med å konkludere til etter analysen av kampen.

– Jeg tror ikke jeg kunne gjort så mye med målene. Vi må analysere kampen først, men det var ikke vår beste kamp og målene var altfor enkle, sier østerriker­en.

Steffen Lie Skålevik synes også hjemreisen var av det spesielle slaget.

– Det er lenge siden vi har tapt, og det er lett å merke på gruppen at det ikke er like gøy som når vi har vunnet. Men vi måtte gå på en smell før eller siden, og det var egentlig greit at den kom i cupen, sier Skålevik. – Hvorfor?

– Vi har jo lyst å kjempe i toppen så lenge som mulig, og nå kan vi ha fullt fokus på serien. Det kan vaere en fordel, selv om vi gjerne skulle vaert videre i cupen også.

Frihelg

Brann tar en frihelg nå. Noen reiser bort, andre tar frihelgen i Bergen. Et treningspr­ogram følger med fra trenerne, men først og fremst handler det om å samle krefter etter åtte kamper i mai.

Haugen er aerlig på at han er sliten nå.

– Jeg hadde en skade og ble kastet rett inn i det igjen uten noe saerlig trening. Så har jeg spilt alt etter det. Jeg kjenner at det ikke er den samme spruten i bena.

Søndag om 10 dager møter Brann Vålerenga på Stadion.

– Jeg gleder meg til Vålerenga-kampen. Jeg tror denne frihelgen kan gjøre at vi kommer tilbake helt friske som var tidligere i sesongen i den kampen, sier Haugen.

Skålevik gleder seg til å få noen dager med avbrekk fra Brann.

– Det blir deilig å koble av litt nå. Vi har reist mye sammen og gått oppå hverandre ganske lenge nå, så det skal bli digg å komme seg litt vekk fra gutta. Henge med litt andre folk og få noen andre ting å tenke på.

– Hvor viktig er det?

– Det er viktig å få noe annet å tenke på, ikke høre om de samme tingene dag inn og dag ut. Det gir litt ny energi, og det trenger vi nå.

– Så det er bedre å ligge i boblebad enn i «rammo»?

–Haha, ja. Vi får se hva jeg skal bruke fridagene på, sier Skålevik.

 ??  ?? TØFF KAMP: Mot Lillestrøm og Frode Kippe får man ingenting gratis. Slik var det også da Brann og Fredrik Haugen tapte på Åråsen onsdag. – Du kan ikke vaere på topp hver gang når du spiller hver kamp hver tredje dag. Vi må ta kampen mot LSK som et unntak. Det var en annerledes formasjon og mange spiller som ikke har spilt så mye sammen, sier Haugen.
TØFF KAMP: Mot Lillestrøm og Frode Kippe får man ingenting gratis. Slik var det også da Brann og Fredrik Haugen tapte på Åråsen onsdag. – Du kan ikke vaere på topp hver gang når du spiller hver kamp hver tredje dag. Vi må ta kampen mot LSK som et unntak. Det var en annerledes formasjon og mange spiller som ikke har spilt så mye sammen, sier Haugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway