Bergens Tidende

Meste arbeidspla­ss?

-

Men hjelmen fungerer også som solskjermi­ng, sier Maiken Raftevoll, som forteller at de har fått oppfordrin­ger om å ta seg en del ekstra pauser.

– Må dere jobbe med hjelm og så mye klaer uansett hvor varmt det er?

– HMS kommer først. Det viktigste er å drikke mye vann, vi spyler oss litt innimellom, sier Stefano Dell’Aitante, mens Per Underhaug passerer på vei ned til utgravning­sstedet.

– Føler du at du takler varmen like godt som de andre?

Tyske Ariane Jahnel nyter solen, mens Jeanette Sundal synes det er for varmt.

– Ja, jeg vil nesten si bedre, svarer Underhaug i en spøkefull tone.

– Kundene er mye blidere

I inngangsdø­ren til Wallendahl slår heten imot oss. Det er enda noen minutter til klokken er 10 fredag formiddag og gradestokk­en i butikken viser 29,33 grader.

– Kundene synes det er veldig varmt, men deilig foran viften, så vi holder oss her. Vi har fått en vanndispen­ser på bakrommet og deler også ut vann til kundene som trenger det, sier Reidun Kristensen.

Det er bedre å jobbe i sol enn i regn. Vi drikker vann.

Bogdan Wierzgacz

Fredag er klokken 10.10 og foreløpig ligger temperatur­en på 29 grader, men den vil stige når solen kommer inn gjennom de store vinduene, selv om både solskjermi­ngen og blendingsg­ardinene er nede.

– Kundene som kommer inn her på ettermidda­gen får naermest hetetokter og noen snur i døren fordi det er så varmt at de ikke orker å handle, sier butikksjef Kaya Schumann-Olsen.

Hun forteller at enkelte turister som kommer til byen er utstyrt med varme gensere og luer fordi de forventer at det skal vaere atskillig kaldere, og de har aldri solgt så mange capser og solbriller som nå.

Men tyske Ariane Jahnel fra Hannover klager ikke. Handlegled­en hennes lider heller ingen nød i varmen, forsikrer hun blidt.

– Jeg elsker solen. Vi kom med Hurtigrute­n fra Kirkenes i går og der var det kaldt. Men jeg trenger flere T-skjorter, konstatere­r Jahnel.

Reidun Kristensen

 ??  ??
 ??  ?? FORNØYD KUNDE:
FORNØYD KUNDE:
 ??  ?? VARMT: Arkeologen­e Per Underhaug (fra v.), Stefano Dell’Aitante og Maiken Raftevoll har det varmere enn de fleste for tiden.
VARMT: Arkeologen­e Per Underhaug (fra v.), Stefano Dell’Aitante og Maiken Raftevoll har det varmere enn de fleste for tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway