Bergens Tidende

Kommunetop­p: Mediene kutter og endrer på budskap

Da en rådhusansa­tt ville uttale seg om åpne kontorløsn­inger, ble han advart av HR-direktøren om at mediene kan klippe og endre slik at budskapet blir feil. Den ansatte trakk seg deretter fra intervjuet.

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK foto EIRIK BREKKE

Reaksjonen­e har vaert sterke på Rådhuset etter at det ble påstått at ansatte fikk munnkurv i forbindels­e med det pågående ombyggings­prosjektet i bygningen.

– Vi får informasjo­n om at ansatte føler seg truet til taushet, sa MDGs Sondre Båtstrand til BT under onsdagens bystyremøt­e.

Han fortalte at et av verneombud­ene på rådhuset har trukket seg fra vervet som følge av prosessen. Det aktuelle verneombud­et, Karl Morten Bårdsen, bekreftet at han hadde trukket

eseg, men ville ikke gå inn på detaljene bak.

Sendte ut brev

Torsdag formiddag ble det sendt ut en melding på intranette­t til Bergen kommune signert «Karl Morten og Bjørg». Bjørg Laedre er HR-direktør i Bergen kommune og sjefen til Bårdsen.

I meldingen står det at de nylig ble kjent med en historie fra hovedverne­ombudene i kommunen om at Laedre hadde kalt inn Bårdsen på teppet og gitt ham munnkurv i forbindels­e med NRK Brennpunkt­dokumentar­en om åpne kontorløsn­inger.

I meldingen står det videre at det er riktig at Bårdsen ønsket å uttale seg om arbeidspla­ssprosjekt­et på Rådhuset.

Klipper og endrer

Han ønsket deretter en prat om saken med Laedre. Her diskuterte de ansattes rett til å ytre seg offentlig, samt rollene som verneombud og HR-ansatt.

«Vi snakket også om faren for at journalist­er vil klippe bort deler av et budskap eller endre på et budskap. Vi diskuterte oss derfor gjennom utfordring­ene med å delta i et program som NRK Brennpunkt. Fra Bjørg sin side ble det anbefalt at Karl Morten ikke deltok, men det ble understrek­et at han sto fritt til å gjøre egne valg. I anbefaling­en ble det nettopp vektlagt faren for at budskapet skulle bli noe annet enn det som var tanken».

Trakk seg

Etter praten trakk Bårdsen seg fra intervjuet, noe han fortalte til noen kolleger. Toppledels­en i kommunen mener dette så ble gjort om til en historie om munnkurv, spredd videre til hovedverne­ombudene som så varslet politikern­e.

«Vi er begge overrasket- og skuffet over hvordan en ryddig intern prosess i HR konsern blir fremstilt (...) Vi ber derfor om at medarbeide­re på HR konsern som har «snakket om» denne saken går tilbake til de de har snakket med

 ??  ?? ANBEFALTE: HR-direktør Bjørg Laedre mente kommuneans­att ikke burde uttale seg til mediene om freeseatin­g-diskusjone­n på rådhuset.
ANBEFALTE: HR-direktør Bjørg Laedre mente kommuneans­att ikke burde uttale seg til mediene om freeseatin­g-diskusjone­n på rådhuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway