Bergens Tidende

Ledigheten faller videre

-

Ved utgangen av mai var 78.200 personer registrert som helt arbeidsled­ige eller arbeidssøk­ere som deltar på tiltak hos Nav.

Det er 14.900 faerre enn for ett år siden og tilsvarer 2,8 prosent av arbeidssty­rken, ned fra 3,3 prosent i fjor.

Antallet registrert­e helt arbeidsled­ige i Norge falt med 1700 personer fra april til mai. Det tilsvarer 2,3 prosent av arbeidssty­rken, ifølge sesongjust­erte tall fra Nav.

Det er nesten ti år siden sist det var like lavt nivå på ledigheten i Norge.

– Etter at ledigheten har holdt seg relativt stabil de siste tre månedene, ser vi nå en markant nedgang. Vi ser tydelig at trenden med fallende ledighet fortsetter i fylkene og yrkesgrupp­ene som var rammet av nedgangsti­dene i oljeindust­rien, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.

Bruttoledi­gheten, som også inkluderer arbeidssøk­ere som deltar på tiltak fra Nav, falt med 2500 personer den siste måneden.

Ved utgangen av mai var det registrert 60.000 helt arbeidsled­ige hos Nav, en nedgang på 10.900 sammenlign­et med mai i fjor. Vel halvparten, 55 prosent av de helt ledige, mottok dagpenger i mai.

Arbeidsled­igheten i mai var lavere i alle fylker sammenlign­et med året før. Arbeidsled­igheten var lavest i Sogn og Fjordane med 1,3 prosent. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway