Bergens Tidende

Kjedekolli­sjon ved Lone

-

ARNA. 16.42: Nødetatene har rykket ut til en kjedekolli­sjon ved Lone i Arna. – Det er snakk om en påkjørsel bakfra, med totalt tre biler og seks personer involvert, sier Ronald Drotningsv­ik i brannvesen­et. Han opplyser om at noen av passasjere­ne skal vaere lettere sjokkskade­t. – Det har vaert en drøm, sier 94-åringen.

En kort stund vurderte han motforesti­llingene. Om det tok seg ut. Om det kunne høve seg for en gammel mann. Konklusjon­en var i grunnen ganske opplagt:

– Eg e så gammel no at eg gjør ka søren eg vil!

Konsert for skogens dyr

Slik gikk det til at han fra en stein ved lysløypen, like nedenfor Aasebu, tryllet frem de vakreste toner på en helt alminnelig tirsdag. På repertoare­t sto nasjonalro­mantiske favoritter, passende nok på en dag med sol fra skyfri himmel, tilfeldigv­is midt i Festspill-tiden og med utsikt til en glitrende Byfjord. Tilhørerne holdt seg diskret i bakgrunnen, det var ikke for å høste strålende kritikker og stående applaus dette ble gjennomfør­t. Men for gjøk og sisik, ekorn og orm, spissmus og skogsmaur, ble det nok en sjelden opplevelse.

Knut Eliassen er den eldste i gjengen som hver tirsdag møtes på Aasebu for å drikke kaffe og spise boller. For Knuts del er det en tradisjon han har holdt ved like i 41 år. Uansett vaer, uansett humør, uansett ytre forutsetni­nger.

Synet og knaerne har begynt å svikte ham en smule i det siste, men han har et klart hode, en ukuelig livsgnist og et sterkt ønske om å holde seg i form så lenge som mulig.

Kommer bare tjommien på 91 seg på bena igjen, har han til hensikt å gjenoppta tradisjone­n med å gå fra Skansemyre­n. I mellomtide­n tar han Fløibanen opp og rusler de drøye to kilometern­e frem til Aasebu.

Gammel korpsmusik­ant

Vanligvis uten saerlig bør, men tirsdag hadde han altså saksofonen med i en grå instrument­kasse på ryggen.

Knut Eliassen spilte horn i Lungegaard­ens Musikkorps i sin ungdom. Da barna var små, prøvde han å laere dem å spille blokkfløyt­e. Ut over det har han liten eller ingen musikalsk ballast. For tre år siden mistet han sin kone. Hun hadde bodd på Ulset sykehjem i Åsane de seineste årene. Knut besøkte henne to ganger om dagen.

 ??  ?? UTENAT: Synet har sviktet Knut Eliassen i det siste.- Jeg kan ikke lese noter lenger. Alt jeg spiller, har jeg «oppi hovvet».
UTENAT: Synet har sviktet Knut Eliassen i det siste.- Jeg kan ikke lese noter lenger. Alt jeg spiller, har jeg «oppi hovvet».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway