Bergens Tidende

Det finnes ord for å beskrive hvor sensasjone­lt bra Rohey er

-

Jeg skal bruke en del av dem her.

til bandet. Gi meg styrke.

Taalah er en helt eksepsjone­ll vokalist. Det er vanskelig å beskrive stemmen og utstråling­en hennes uten å begynne å grine. Den stemmen er så uttrykksfu­ll og full av kraft at den river ned muren av festivalru­tine og tøffhetstr­ynefaktor du måtte ha bygget rundt deg.

Her er det bare å holde hjertet fast i hånden sin, og håpe at det holder til slutt.

25-ÅRINGEN HAR EN spennvidde og karisma du bare får ved å dyrke et helt unikt talent, kombinert med steinhard jobbing over tid. Hun danser, smiler, flørter og fraserer som hun har flere tiårs stjernesko­le på CV-en.

Det har hun ikke. Debutplate­n kom i fjor, og den kan virke litt flat og overivrig ved første lytt. Dette er folk som ikke gjør det enkelt for seg selv. Men på scenen er dette en helt annen opplevelse.

ROHEYS STEMME er som et tidsstrøk fra tidlig Randy Crawford til sein Erykah Badu. Den er godt forankret i den amerikansk­e soul-historien, med mye blåtoner og enorm dynamikk, med volum nok til å fylle Røkeriet et par ganger til.

Jeg tror den eneste grunnen til at Rohey ikke er Nordens største stjerne i sjangeren, er at denne typen hybridmusi­kk får altfor liten plass i offentligh­eten.

Det gir nok en grunn til å forbanne musikkpoli­tiet i NRK P3 og formatert musikkradi­o herfra til evigheten, men det kan vi gjøre en annen gang.

AKKURAT NÅ ER DET bedre å la seg marinere av Roheys musikk. Den er optimistis­k, sprek og gir deg troen på menneskehe­ten tilbake.

 ?? FOTO: VEGAR VALDE ?? OPPTUR: Rohey Taalah har spennvidde og karisma. La deg marinere av hennes musikk, anbefaler Frode Bjerkestra­nd.
FOTO: VEGAR VALDE OPPTUR: Rohey Taalah har spennvidde og karisma. La deg marinere av hennes musikk, anbefaler Frode Bjerkestra­nd.
 ??  ?? FRODE BJERKESTRA­ND
FRODE BJERKESTRA­ND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway