Bergens Tidende

BUS og Vestlundve­ien Ungdomssen­ter

-

Ungdomssen­trene er behandling­sinstitusj­oner for ungdom mellom 13 og 18 år med atferdsvan­sker.

Plassering­shjemmel (§§ 4–24 og 4-26).

BUS har fire plasser, to avdelinger.

Vestlundve­ien har tre plasser.

Nasjonalt inntakstea­m (NIT) bestemmer inntakene i samråd med institusjo­nsledelse. plasser i private institusjo­ner, skriver han.

Regiondire­ktøren presiserer at det totalt dreier seg om 20 nasjonale plasser, spredd på alle fem regioner, og at dette har vaert planlagt siden høsten 2017.

Må kjøpe plasser

Mandag bestemte Stortinget å kutte i andelen kommersiel­le institusjo­nsplasser i barneverne­t.

– Strider ikke arbeidet med å skaffe flere private plasser med Bufetats, og nå Stortinget­s, mål om å holde disse plassene selv?

– Region vest er forpliktet overfor kommunene. Derfor må vi, mens kapasitete­n er for liten i egne institusjo­ner, kjøpe plasser i private institusjo­ner. Bufetat må for øvrig forholde seg til styringssi­gnaler fra Bufdir, skriver Søvik.

I dag har Bufetat, region vest, 77 ungdommer plassert på 25 statlige institusjo­ner. 142 ungdommer er bosatt i private og ideelle institusjo­ner.

– Det er i tråd med føringer fra direktorat og departemen­t, og noe vi i all hovedsak har gode erfaringer med. Vi håper at vi snart kan tilby flere statlige plasser for denne målgruppen av ungdom, skriver Søvik.

Disse behandling­splassene skulle vaert faste, forutsigba­re og trygge. Oddny Miljeteig

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway