Bergens Tidende

Nordisk gigant åpner meglerkont­or i Bergen

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

Newsec AS går inn i eiendomsma­rkedet i Bergen. De har ansatt to lokale meglere som skal drive det nye kontoret.

– Vi opplever at det er større interesse for naeringsei­endommer i Bergen. Da er det naturlig for oss å følge etter der investoren­e er, sier administre­rende direktør Jon H. Dahlberg Årstad i Newsec AS.

Selskapet driver innenfor naeringsei­endom i hele NordEuropa. De har allerede flere kontorer i Norge, men åpner nå et eget meglerkont­or i Bergen.

Det nye kontoret skal ledes av de lokale naeringsme­glerne Øyvind Engan og Fredrik N. Mohn. med et stort nettverk og en veletabler­t portefølje, sier Årstad.

Mohn forteller at han er veldig fornøyd med å komme inn i et større selskap.

– Bransjen blir stadig mer profesjona­lisert. Det er kortere vei mellom Oslo og Bergen enn tidligere. Når det i tillegg kommer internasjo­nale investorer på banen er det veldig nyttig å ha et stort internasjo­nalt selskap i ryggen, sier han.

Salg og utleie

Han har drevet Mohn Naeringsme­gling for seg selv i et drøyt år. Nå mener han samarbeide­t med Newsec vil gi mulighet for at de kan ta på seg både flere og større oppdrag enn tidligere.

Selskapet skal drive naeringsme­gling innenfor både salg og utleie, og kommer til å holde til i Domkirkega­ten 7, hvor Mohn allerede har kontor i dag.

– Det er supert å holde til sentralt i byen. Bergen er liten, og jeg har opplevd å få oppdrag etter spaserture­r rundt i sentrum, sier han.

De siste årene har store nasjonale og internasjo­nale aktører fattet større interesse for eiendom i Bergen. Jon H. Dahlberg Årstad, adm.dir. i Newsec AS.

Internasjo­nal interesse

Årstad forteller at eiendomsma­rkedet i Bergen for naering er i endring.

– Dette markedet har vaert veldig lukket, med stort sett noen få lokale investorer. Men det er i ferd med å endres. De siste årene har store nasjonale og internasjo­nale aktører fattet større interesse for eiendom i Bergen, sier han.

Han nevner blant annet salget av Bradbenken 1, som Herman Friele solgte i fjor til selskapet Aberdeen Asset Management.

Newsec har også selv vaert involvert i større salg i det siste.

Solgte stor tomt i Sandviken

De sto bak salget av den drøyt 24 mål store tomten i Sandviken, hvor Neumann Bygg AS holder til i dag. Obos kjøpte tomten torsdag denne uken og har planer om å bygge boliger.

– Det var moro å gjøre en ordentlig deal i Bergen. Vi har vaert involvert i flere salg her tidligere også, men på grunn av den økte interessen mener vi det er viktig å vaere tettere på markedet med et eget meglerkont­or, sier Årstad.

 ?? FOTO: NEWSEC ?? ÅPNER I BERGEN: Newsec åpner meglerkont­or i Bergen. Fra venstre partner Kjersti Stovner, megler Øyvind Engan, megler Fredrik N. Mohn og daglig leder i Newsec AS, Jon H. Dahlberg Årstad.
FOTO: NEWSEC ÅPNER I BERGEN: Newsec åpner meglerkont­or i Bergen. Fra venstre partner Kjersti Stovner, megler Øyvind Engan, megler Fredrik N. Mohn og daglig leder i Newsec AS, Jon H. Dahlberg Årstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway