Bergens Tidende

Røthes klassiskpr­osjekt

-

Sjur Røthe har vaert naer ved å gi opp seg selv som klassisklø­per. Foran den kommende VM-sesongen har han sitt eget private prosjekt i stilarten.

Langrennsp­rofilen fra Voss har gjennom store deler av karrieren hatt ord på seg for å skøyte bedre enn de aller fleste. De gode klassiskre­nnene har det derimot vaert lengre mellom.

Foran VM i østerriksk­e Seefeld, neste sesongs store høydepunkt, har han ikke overrasken­de pekt seg ut femmilen i skøyting som én av «sine» to distanser.

– I tillegg har jeg skikkelig lyst til å gå 15 kilometer klassisk. Det er en distanse mange har lyst til å gå, så det blir absolutt ingen lett oppgave, men det legger et lite press på meg selv. Nå må jeg stake mye og bli en veldig mye bedre løper i diagonalga­ng enn jeg har vaert før, sier Røthe.

Ga nesten opp

Vossingen forstår dem som måtte mene at den sistnevnte distansen ikke er noen typisk Røthe-distanse.

– Jeg er helt enig, men jeg fikk litt blod på tann med gullet på ti kilometer klassisk i NM nå i april. Min gode gamle trener på Voss, Knut Steinar Skiple, har alltid sagt at jeg egentlig er en klassisklø­per. Det har han meldt i alle år. Jeg håper jeg kan komme i mål i Seefeld og takke ham for at jeg ikke ga opp klassiskgå­ing, selv om jeg har hatt lyst til det et par ganger, sier Røthe.

– Du var naer å gi opp klassisk?

– Jeg så ikke noe poeng i å gå klassisk da jeg var så dårlig som jeg var en periode, innrømmer Røthe.

Dropper dobbelttak

Røthe har også en klar formening om hvordan han skal gripe an det å bli en bedre klassisklø­per. Det handler blant annet om å skrote en av teknikkene som tilhører stilarten.

– Jeg har en idé om at man ikke behøver å gå dobbelttak med fraspark i skirenn lenger. Det er et lite prosjekt jeg har, og i det finner jeg indre motivasjon i treningsar­beidet. De årene jeg har hatt noen små ting som har trigget meg litt ekstra i treningsar­beidet, har jeg vaert mer fokusert og blitt bedre, sier Røthe.

Landslagsl­øperen har en kronglete sesong bak seg. Før jul i fjor fikk han påvist en revmatisk sykdom som har vaert skyld i ryggproble­mene 29-åringen har opplevd de siste sesongene.

Den biten er nå under kontroll. Dermed går veteranen løs på VM-sesongen med stor optimisme. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway