Bergens Tidende

Pedersens utvikling begeistrer

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Vebjørn Rodal er imponert over fremgangen til Isabelle Pedersen. – Hun er en medaljekan­didat i EM, sier han. Men først skal hun løpe Bislett Games.

Det har vaert en hektisk sesong for Isabelle Pedersen (26) til nå. Helt bevisst har hekkeløper­en fra Bergen fylt opp kalenderen med konkurrans­er tidlig på sesongen, og dem har hun måttet fly verden rundt for å delta i.

Etter stevner i USA, Qatar, Kina og Europa begynner det intensive vårprogram­met å naerme seg slutten. Det er bare torsdagens Bislett Games og helgens Diamond League-stevne i Stockholm som gjenstår.

– Hun har hatt mange konkurrans­edager tidlig i sesongen, men det er fordi hun skal få tid til å ha en ordentlig treningspe­riode etter stevnet i Stockholm, sier Mario Bassani.

I fremgang

Han er 26-åringens manager. Bergens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med Pedersen, men via SMS har hun henvist alle spørsmål til Bassani. Selv er hun opptatt med reising.

– Selv om det har vaert en hektisk periode, har hun alltid gjort det trenerne forventer av henne, sier manageren.

Og det gjenspeile­s i resultaten­e. I Shanghai var hun med tiden 12,76 bare en hundredel bak sin personlige rekord, og fattige to hundredele­r bak Christina Vukicevics ni år gamle norgesreko­rd.

Det endte med en femteplass, en plassering hun også løp inn til i IAAF Challenge-stevne i nederlands­ke Hengelo søndag.

Bassani mener Pedersen har fremstått som en helt annen utøver denne sesongen.

– Det er ikke sammenlikn­bart med i fjor. Hun har gjort ting på trening i år som jeg knapt har sett før. Jeg har fulgt henne i noen år, og det hun hadde tenkt at var fantastisk i fjor, ville ikke vaert godt nok for henne i år, sier han.

– Medaljekan­didat i EM

NRKs friidretts­ekspert, Vebjørn Rodal, har også latt seg begeistre av Pedersens utvikling. Selv om hennes siste løp i Hengelo og Manchester har vaert litt under pari, er han imponert over fremgangen hun har vist det siste året.

– Før hun ble skadet var hun god i fjorårets VM. I år har hun vaert bra innendørs og hatt en fantastisk sesongåpni­ng, bedre enn noen gang, sier den tidligere olympiames­teren på 800 meter, og fortsetter:

– Samtidig vet vi at Isabelle har en tendens til å heve seg til viktige anledninge­r, så hun kommer antakelig til å vaere like god under Bislett Games og enda bedre i EM. Hvis hun har den formstigni­ngen jeg forventer, er hun en medaljekan­didat der, sier Rodal.

– Hva kan vi forvente på Bislett?

– Hvis forholdene er bra, hadde det vaert utrolig gøy om vi fikk se 12,7-tallet igjen. Og det hadde jo vaert utrolig gøy om hun kunne slå den norske rekorden, sier trønderen.

Forandring­er

Treningshv­erdagen til hekkeløper­en er blitt ganske forandret etter at hun flyttet til USA. Og om en skal tro manageren, har oppholdet i «muligheten­es land» også forandret mennesket Isabelle Pedersen.

– Hun har fått mye større tro på det hun holder på med, og laert hva som kreves for å oppnå suksess. Selv om hun er en saerdeles intelligen­t utøver, har hun forstått at det er mennesker i verden som kan enda mer om hekkeløp enn henne. Hun har vokst til å bli en fantastisk utøver, sier Bassani.

– Hva er den største forskjelle­n?

– Alt handler ikke om å jakte tider og resultater lenger, alt handler om å jakte detaljer. Dem har hun mye mer kontroll på nå. Hun kan plukket ut støtteappa­ratet sitt og detaljstyr­er alt på en helt annen måte, det er hun etter hvert blitt veldig flink til.

Rodal tror forandring­en har gjort henne godt.

– Å flytte så langt bort fordi man tror at kompetanse­n er bedre der, er en voksen beslutning å ta, men hun har lyktes med det, sier han.

Etter Bislett Games drar Pedersen rett til Diamond Leaguestev­net i Stockholm. Når det er overstått, drar hun til USA for å få gjennomfør­t en lengre treningspe­riode. Etter den skal hun delta på Diamond League i London, før hun gjør de siste EM-forberedel­sene i Oslo.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Født: 27. januar 1992 Fødested: Bergen Klubb: BULIdrett: Friidrett, korthekk Meritter: Gull lag-EM 2014, gull U23-EM 2012, gull junior-VM 2010, gull ungdoms-VM 2009. Alle seirer på 100 m hekk. NY PERS: Isabelle Pedersen satte ny personlig rekord under innendørsV­M i Birmingham. Hun løp 60 meter hekk på 7,86.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Født: 27. januar 1992 Fødested: Bergen Klubb: BULIdrett: Friidrett, korthekk Meritter: Gull lag-EM 2014, gull U23-EM 2012, gull junior-VM 2010, gull ungdoms-VM 2009. Alle seirer på 100 m hekk. NY PERS: Isabelle Pedersen satte ny personlig rekord under innendørsV­M i Birmingham. Hun løp 60 meter hekk på 7,86.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway