Bergens Tidende

Askøy ber om 2,5 milliarder

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no KJETIL GILLESVIK

Onsdag starter dragkampen om 66,4 milliarder som skal fordeles mellom de største byområdene i landet. Fra Askøy kreves det milliarder, mens ordføreren i Fjell ikke tror det er så mye å hente.

– Askøy risikerer å havne i bakevjen om vi ikke får tildelt betydelige midler knyttet til byvekstavt­alen, sier ordfører Terje Mathiassen.

– Vi burde egentlig begynne å planlegge ny Askøybro som vi grovt har kalkulert til seks milliarder kroner, men vi velger å prioritere kollektivt­iltak med grønn profil.

– Askøy har gode planer som skal avhjelpe den økende persontraf­ikken, men mangler penger, sier Mathiassen.

– Det viktigste tiltaket i forhold til grønn satsing blir sannsynlig­vis å få på plass nye batteridre­vne hurtigbåte­r som kan ta unna trafikk fra flere knutepunkt­er og bli Askøys bybane, sier Mathiassen.

Han sier at transportp­lanen man nå holder på med på Askøy også innebaerer flytting av alle bilene som i dag står plassert på Kleppestø-kaien til nytt parkerings­anlegg i Løfjellet.

Kostnadsov­erslaget Askøy vil legge frem i møtet om byvekstavt­ale er på rundt 2,5 milliarder kroner. Dette er penger som kommer i tillegg til milliarden­e som ligger i Askøypakke­n.

– Jeg håper at staten kommer med friske penger. Om vi ikke blir tilgodeset­t, ser jeg svart på Askøys fremtidige muligheter for god persontran­sport, sier Mathiassen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway