Bergens Tidende

Torturkomi­té har besøkt Bergen fengsel

-

BERGEN KL. 13.11: Europaråde­ts komité for torturfore­bygging (CPT) har undersøkt bruken av isolasjon og tvang i Bergen fengsel. Denne uken har de gjennomfør­t flere uanmeldte besøk til fengsler, sykehjem og psykiatris­ke institusjo­ner i Norge. Resultaten­e fra undersøkel­sene er ventet å komme om noen måneder. Bergens Tidende har tidligere skrevet at psykisk syke systematis­k settes på glattcelle­r i Bergen fengsel, i strid med internasjo­nale regler. VOSS KL. 17.16: Like etter klokken 15 meldte brannvesen­et om en kraftig gressbrann ved Saghaug i Voss kommune. De fryktet at det kunne utvikle seg til en skogbrann. – Skogbrannf­aren er meget høy, og det er derfor sendt mange enheter, sa Ole Jakob Hartvigsen i brannvesen­et. Vakthavend­e brannsjef på Voss, Arnfinn Halrynjo, opplyser om at det tok fyr i en jernbanesk­råning. Brannen stoppet veldig tett inntil et hus. – Det var bare flaks at huset ikke røk med. Det sto om minutter og vi måtte bruke pulverappa­rat for å holde det i sjakk, før vi kom til med vann, sier han. BERGEN KL. 10.15: Her er en god nyhet til Liverpool-supportere i Bergen: Widerøe åpner ny rute mellom Bergen og Liverpool. Ruten er den eneste direkterut­en til Liverpool fra Skandinavi­a. Det blir avgang fredager og mandager. KVAM KL. 14.37: Mannen i 20årene som var savnet i Ålvik i Kvam, ble tirsdag funnet død i et skogsområd­e i naerheten av Ålvik. Mannens familie er varslet. Det er ikke mistanke om noe kriminelt, sier operasjons­leder Tatjana Knappen.

 ??  ??
 ?? FOTO: IVAR EIDE NILSEN ?? NAERE PÅ: Et hus var truet av brannen, og brannvesen­et sier at det var flaks at ikke huset tok fyr.
FOTO: IVAR EIDE NILSEN NAERE PÅ: Et hus var truet av brannen, og brannvesen­et sier at det var flaks at ikke huset tok fyr.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway