Bergens Tidende

Magnus Bruun-Hanssen

-

Født 28. februar 1997, i Bergen.

Kommer fra Åsane. Posisjon: Midtstoppe­r og spiss.

Klubber som barn og ungdom: Åsane, Brann. Klubber som senior: ArnaBjørna­r, Fana, Åsane.

– Det ble Kjetil Knutsens måte å takle situasjone­n på. Så kan han i ettertid si seg enig eller uenig i at det var slik eller ikke. Men det var ingen sannhet i det, sier Magnus Bruun-Hanssen.

– Magnus var uskyldig

Nå er Kjetil Knutsen trener for eliteserie­laget Bodø/Glimt. At det å peke på Roald BruunHanss­en ble «hans måte å takle situasjone­n på» da han sluttet i Åsane, er en fremstilli­ng Knutsen avviser.

– For meg er dette en tilbakelag­t sak. Jeg valgte å fortelle min versjon av saken den gangen (i 2016). Den versjonen står jeg fortsatt 100 prosent inne for, sier Knutsen.

Han mener andre enn ham selv må ta ansvar for at Magnus Bruun-Hanssen ble involvert i konflikten.

– Jeg understrek­et den gangen at Magnus var en helt uskyldig part i saken. At han nå spiller er gledelig å registrere. Det forteller meg hva som bor i gutten. Magnus er robust og hardtarbei­dende, sier Knutsen.

Irritert og forbannet

21-åringen var aldri noen barnestjer­ne på fotballban­en. Hele livet har han fått høre at han kanskje burde finne en annen drøm enn å bli profesjone­ll fotballspi­ller. Men han har nektet å gi opp. Slik ble det også da han ufrivillig ble et midtpunkt i konflikten mellom faren og ekstrenere­n.

– Jeg ble irritert og forbannet da det skjedde. Min innstillin­g når noen mener jeg ikke er god nok, er at jeg skal gjøre alt jeg kan for å vise at de tar feil.

Bruun-Hanssen tar en pause. Tenker seg litt om. Husker at det var BT som ba om et intervju, halvannet år etter han havnet midt i en av Fotball-Bergens mest turbulente konflikter.

– Jeg har egentlig ikke behov for å si så mye om dette. Hele prosessen tror jeg handlet om å finne en begrunnels­e, så ble det lett å peke på meg. Det var unødvendig, mener Bruun-Hanssen.

Korrupsjon­ssaken

TV 2 laget en sak med overskrift­en «Spillerne kaller det korrupsjon­ssaken». Magnus Bruun-Hanssen sier han er «100 prosent sikker» på at det aldri har vaert sagt i Åsane-garderoben.

– Jeg har aldri følt at noen i garderoben har ment at jeg ikke skulle vaere der, sier BruunHanss­en.

Etter flere år som junior har Magnus Bruun-Hanssen gått gradene i Åsane og blitt seniorspil­ler. For hans del stopper ikke drømmen der. Treningsin­nsatsen og viljen som har fått ham dit han er nå, skal brukes til forhåpentl­ig å nå enda lenger.

– Hodet mitt og viljen til å lykkes har fått meg dit jeg er nå. Fotball er noe jeg brenner for. Grunnen til at jeg kan lykkes videre er mine egen stahet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway