Bergens Tidende

Skal inspirere lokale talenter

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

– Det er ikke ofte man får besøk på Stadion av noen som har jobbet med José Mourinho, sier Branns talentsjef.

Danske Frank Arnesen er en av de nordiske fotballper­sonlighete­ne med lengst CV i internasjo­nal fotball. Som spiller markerte han seg for storklubbe­r som Ajax og Valencia, og etter at han la opp har han gått fra den ene toppjobben til den andre.

Han har vaert sportsdire­ktør i PSV, Tottenham, Hamburg og hatt ansvaret for Chelseas talenter. Nå sitter han i styret til PSV og jobber som ekspert på dansk TV.

Til Bergen

Innimellom disse oppgavene har han også tatt seg til en tur til Bergen. Søndag besøker han Brann Stadion for å holde foredrag for lokale trenerspir­er.

– Det er ikke ofte man får besøk på Stadion av noen som har jobbet med José Mourinho, sier Magni Fannberg.

Den faglige lederen for Branns akademi gleder seg stort til seminaret. I tillegg til Arnesen har klubben også invitert islandske Ulfar Hinriksson fra Breidablik og svenske Ola Larsson, som i mange år var akademisje­f i Brommapojk­arna og nå er teknisk direktør i Hammarby.

– Hele dagen kommer til å bli veldig spennende. Breidablik har produsert mange landslagss­pillere til både herre- og kvinneland­slaget, mens Larsson har vaert sjef for Sveriges beste akademi, sier Fannberg.

Vil dele kunnskap

– Vi har jo god kontroll på hvordan vi gjør ting i Norge, så det vil vaere nyttig å høre hvordan talentarbe­idet er andre steder. Og ingen er bedre til å gi oss den innsikten enn folk som har vaert i miljøene, sier Fannberg. – Hvorfor gjør dere dette? – Vi ønsker å bidra til den lokale fotballen. Så lenge jeg har vaert i klubben, har vi ikke vaert det sentrumet vi ønsker å vaere. Vi ønsker å dele kunnskap og vaere et samlingspu­nkt for klubbene i regionen.

 ?? FOTO: SCANPIX ?? PROFILERT: Frank Arnesen har hatt store jobber i europeisk fotball, blant annet i tyske Hamburger SV.
FOTO: SCANPIX PROFILERT: Frank Arnesen har hatt store jobber i europeisk fotball, blant annet i tyske Hamburger SV.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway