Bergens Tidende

Møter Kim Jong-un på et av de dyreste hotellene i Singapore

- CLAUS BLOCK THOMSEN claus.block.thomsen@pol.dk

Superluksu­riøse Capella Hotel, på den lille øyen Sentosa utenfor sørspissen av Singapore, skal danne rammen rundt neste ukes toppmøte.

Det blir et hotell på en av Singapores mest eksklusive adresser, som i neste uke skal danne rammen rundt toppmøtet mellom USAs president, Donald Trump, og Nord-Koreas leder, Kim Jong-un.

Dermed kan man trygt si at forhandlin­gene om en nedrustnin­g av Nord-Koreas atomrakett­er kommer til å foregå i en aura av luksus.

Capella Hotel er et femstjerne­rshotell som er ni år gammelt og designet av den kjente britiske arkitekten Norman Foster. Det har 112 rom og suiter med utsikt til SørKinahav­et og ligger omgitt av en vakker hage.

Sikkerhet i fokus

Det er neppe innredning­en som gjør at dette hotellet er blitt utvalgt i forbindels­e med et av de kanskje viktigste toppmøtene på mange år. Capella Hotel ligger på den lille øyen Sentosa like utenfor sørspissen av Singapore, og kan nås fra Singapore kun via en gondolbane eller ved å kjøre langs en hevet 710 meter lang vei.

– Capella Hotels beliggenhe­t kan tjene som en slags mur for å hindre sikkerhets­trusler fra å naerme seg toppmøtet, sier den singaporsk­e sikkerhets­eksperten Muhammad Faizal Abdul Rahman, til magasinet This Week in Asia.

 ?? FOTO: DAMIR SAGOLJ, REUTERS ?? EKSKLUSIVT: Kim Jong-un skal møte Donald Trump på en av Singapores mest eksklusive adresser.
FOTO: DAMIR SAGOLJ, REUTERS EKSKLUSIVT: Kim Jong-un skal møte Donald Trump på en av Singapores mest eksklusive adresser.
 ??  ?? VIL BETALE: USA og President Donald Trump skal ha tilbudt seg å betale regningen for Kim Jong-un når de to statsleder­ne møtes i Singapore i neste uke, m
VIL BETALE: USA og President Donald Trump skal ha tilbudt seg å betale regningen for Kim Jong-un når de to statsleder­ne møtes i Singapore i neste uke, m

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway