Bergens Tidende

Trener ekstra i sommer

-

Hekkeløper­en Isabelle Pedersen (26) legger inn en måned med trening i sommer. Det er ikke hverdagsko­st.

Torsdag løper hun i Bislett Games igjen, og det blir det nest siste hun gjør før første del av hennes todelte sesong er over. Søndag blir det nytt Diamond League-stevne i Stockholm.

Spørsmålet er hvorfor hun har valgt å dele utendørsse­songen opp i to deler med en lengre pause i midten.

– Vi har klare mål om det som skal skje i august i EM i Berlin, og da er det viktig å få gjort best mulig forarbeid til det. Det første målet er Diamond League. Der har du syv stevner å kvalifiser­e deg inn til finalen på. Det beste er å gjøre seg ferdig med det tidlig i sesongen. Det var derfor vi ville vaere med i Doha og Shanghai, og det er også derfor vi ønsker å vaere med i Stockholm. Hvis jeg fortsetter å levere gode resultater, så har jeg nok poeng til å komme inn i finalen og slipper å tenke mer på det, sa 26-åringen da NTB snakket med henne under tirsdagens pressekonf­eranse på Hotell Opera i Bjørvika i Oslo.

Elsker Bislett

Der viste temperatur­måleren 26 grader, og omtrent like varmt er det varslet i hovedstade­n torsdag når det smeller på Bislett stadion.

Isabelle Pedersen løp på 12,75 under fjorårets stevne i Oslo. Det var kun ett hundredels sekund unna norgesreko­rden til Christina Vukicevic, og det var bare en svak passering over den siste hekken som gjorde at hun ikke slo den tiden.

– Det er den første bolken, og den inkluderer Bislett Games. Jeg elsker å vaere hjemme foran familie, forbund og andre folk som støtter deg. Hele Team Isabelle er her. Selv om jeg er alltid vil vaere bergenser og litt nordlendin­g, så er det her i Oslo jeg bor, og Bislett er Norges nasjonalst­adion. Her får du bare løpt bare én gang i året, og da blir dette veldig personlig.

Over Atlanteren

Etter løpet i Stockholm venter noen dager fri, inkludert et oppdrag for Norges Friidretts­forbund. Frem til 18. juli skal hun oppholde seg i Alabamas delstatsho­vedstad Montgomery i USA.

– Det er ikke favorittst­edet, men jobben blir gjort. Det blir detaljer og finpussing før EM. Der har jeg veldig lyst på en medalje. Med de tidene jeg har oppnådd allerede, så skal jeg vaere klar til en finale. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway