Bergens Tidende

– De har det som skal til

Om Anders Berntsen Mol (21) og Christian Sandlie Sørum (23) fortsetter det gode spillet, kan det ende med plass i World Tour-finalen, med 100.000 dollar i pengepremi­e.

-

eer et bra signal til omverdenen.

– Det er en bekreftels­e på at man er etablert i verdenstop­pen, at folk ser at de ikke bare er hausset opp, men faktisk er inne på en liste over de ti beste i verden, sier Horrem, som jobber som markedssje­f i Norges Volleyball­forbund.

Fordel i spillestil­en

Når et norsk herrelag var ranket så høyt sist, kan verken Horrem eller Maaseide svare helt presist på.

– Det er mange år siden. Man må i alle fall fem til ti år tilbake i tid, sier Horrem.

Kvalheim tror det er enda lenger siden.

– Men jeg kan ta feil. Vi har ventet litt på et slikt lag igjen, og noen sier det er rart at det har tatt så lang tid, men volleyball er en stor, global idrett hvor det er vanskelig å få lag i toppen. De har spisskompe­tansen som må til, både høyde, fysikk og ballkontro­ll. Det ligger mye bak rankingtal­lene, og det er bra det de har klart som så unge, sier Kvalheim.

Horrem mener samspillet er mye av forklaring­en bak rangeringe­n.

– De er veldig kompliment­erende, de passer veldig godt til å spille sammen. De har en veldig energieffe­ktiv måte å spille på, og det er en kjempeford­el i sandvolley­ball, hvor man ofte spiller fem til åtte kamper for å få virkelig gode resultater.

De har en veldig energieffe­ktiv måte å spille på, og det er en kjempeford­el i sandvolley­ball.

Iver Horrem

Klart mål for EM

Hovedperso­nene har hele sesongen på å bygge gode resultater, og går nå inn i en hektisk konkurrans­eperiode. Først venter Norgestour hjemme hos Mol i Strandvik, så Østerrike, Tsjekkia, Polen, Portugal og Sveits.

– Det blir åtte turneringe­r på rad hvor vi må levere, spille jevnt og stabilt og prøve å ta flere topplasser­inger. Det er så tett i toppen, sier Mol.

I midten av juli venter EM i Nederland. Fjorårets EM endte med kvartfinal­e.

– Vi møtte dem som vant og hadde ikke sjans. I år har vi slått dem. Vi går for medalje og tror det er realistisk om vi spiller vårt beste spill. Vi har hevet bunnivået og er optimistis­ke for denne sesongen, sier Mol.

 ?? FOTO: CRISTIANO ANDUJAR, FIVB/SCANPIX ?? FINALE: Anders Berntsen Mol (fremst) og Christian Sandlie Sørum stilnet hjemmepubl­ikummet da de slo brasilians­ke Vitor Felipe og Guto Carvalhaes i semifinale­n i mai.
FOTO: CRISTIANO ANDUJAR, FIVB/SCANPIX FINALE: Anders Berntsen Mol (fremst) og Christian Sandlie Sørum stilnet hjemmepubl­ikummet da de slo brasilians­ke Vitor Felipe og Guto Carvalhaes i semifinale­n i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway