Bergens Tidende

– Siden han ble siktet for drap, har jeg ment at han var uskyldig

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Forsvarer Erik Johan Mjelde har vaert kritisk til drapsankla­gene mot den nå løslatte ektemannen i Åsane siden saken startet.

Han er forsvarer for 49-åringen som er tiltalt for å ha drept sin kone i deres hjem i Åsane 25. april i fjor. Mannen ble pågrepet i juni fjor. Torsdag ble han løslatt fra varetekt.

Siden ektemannen ble siktet for drap 17. juni i fjor, har forsvarere­n ment at han er uskyldig. Ifølge Mjelde finnes det ikke noe klart svar på hvorfor konen, Salma Khalkhal, døde.

– Det skal vaere en sammenheng mellom en handling og død for at man skal kunne anklages for drap. Det har aldri vaert en slik sammenheng, og det har vi påpekt fra første dag. Politiet har argumenter­t med et samlet bevisbilde, men de har ikke påvist dødsårsak og følgelig heller ikke drap, sier Mjelde.

Han opplyser at det har vaert mange etterforsk­ere i saken.

–Det kan se ut som om de ikke har spurt seg om han faktisk kan vaere uskyldig. Drapsteori­en lar seg verken bevise eller sannsynlig­gjøre, mener Mjelde.

– Dette får stå for hans regning, svarer politiadvo­kat Ørjan Ogne som er påtaleansv­arlig i saken.

Ny tvil

Rettssaken mot mannen skulle begynne 28. mai, men ble utsatt da det kom en ny sakkyndig uttalelse.

Den sådde ny tvil om politiets teori: At mannen hadde kvalt konen. Ifølge rapporten kunne dødsårsake­n skyldes en forstyrrel­se i kvinnens hjerterytm­e. De to sakkyndige gikk grundigere til verks ved å se på kvinnens totale helsesitua­sjon og hennes medisinske journal.

–Dette burde ha vaert gjort før. Samtidig er jeg glad for at statsadvok­aten dro i nødbremsen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway