Bergens Tidende

DETTE ER SAKEN

-

og utsatte saken, sier Mjelde.

Hjerterela­tert

Da kvinnen ble obdusert i april i fjor, fant ikke Gades institutt svar på dødsårsak. Forsvarern­e har hele tiden argumenter­t med at hennes medisinske tilstand burde vurderes langt grundigere enn det som har vaert gjort.

23. mars ble den danske professore­n Jytte Banner oppnevnt. Hun er leder ved Avdeling for rettspatol­ogi i København og foretok en ny utredning sammen med en overlege ved Gades institutt i Bergen.

De mistenkte at dødsfallet kunne vaere hjerterela­tert. Kvelning var mindre sannsynlig. Mannen var allerede tiltalt for drap da de to sakkyndige kom på banen.

– Saken har preget meg

Kollega Ingvar Frostad kom med på laget som medforsvar­er i august 2017. Hver uke har en av dem eller begge besøkt den siktede mannen i fengselet. Torsdag hentet Mjelde ham.

Advokaten forteller at han har snakket med ektemannen nesten hver dag det siste året.

– Rett og slett fordi anklagene er så fullstendi­g feilaktige og risikoen for en drapsdom overhengen­de. Saken har preget meg.

Begge forsvarern­e tror ikke at nye sakkyndige kan komme opp med en dødsårsak som understøtt­er drapsteori­en.

Kritisk til Bergens Tidende

Mjelde legger ikke skjul på at han er kritisk til deler av pressen, ikke minst Bergens Tidende som har vist bilde av avdødes kone.

– Det har vaert en stor belastning for min klient og ikke minst hans sønn. Jeg synes også pressen burde ha stilt flere kritiske spørsmål i denne saken. En kvinne er død uten at man vet hvorfor, men likevel har artiklene vaert lite kritiske til politiets etterforsk­ning.

Politiadvo­kat Ørjan Ogne opplyser at tiltalen står ved lag og at nye sakkyndige skal vurdere dødsårsake­n. Saken er utsatt på ubestemt tid.

– Ettersom rettssaken ble utsatt, har vi funnet det riktig å løslate fordi vi ikke lenger har den nødvendige fremdrifte­n. Det er uvanlig å løslate noen som er tiltalt for drap, sier Ogne.

Politiet har beslaglagt mannens pass og reisedokum­enter, slik at han ikke får reise ut av Norge de neste tolv ukene.

Ettersom rettssaken ble utsatt, har vi funnet det riktig å løslate fordi vi ikke lenger har den nødvendige fremdrifte­n. Politiadvo­kat Ørjan Ogne

 ??  ?? FORSVARER: Erik Johan Mjelde forsvarer den drapstilta­lte mannen som torsdag ble løslatt fra varetekt.
FORSVARER: Erik Johan Mjelde forsvarer den drapstilta­lte mannen som torsdag ble løslatt fra varetekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway