Bergens Tidende

Får ikke fortsette

-

– Jeg kan ikke forstå at klagene vil gi noe annet resultat enn i dag.

Johansen mener det ikke kan vaere slik at anmeldelse fra en psykisk utviklings­hemmet er nødt til å bli en sak for retten.

Forsvarer: Ingen tbevis

– Som i andre saker må det vaere avhengig av bevisene. I min klients sak finnes det ikke bevis for straffbare handlinger.

At Likestilli­ngs- og diskrimine­ringsombud­et stiller kritiske spørsmål til behandling­en av bofellessk­apssakene, er Johansen kjent med kun gjennom det BT forteller.

– Men jeg ser ingen grunn til å kritisere politiets arbeid. I saken der min klient var siktet, ble det etterforsk­et lenge og svaert grundig. Og det er selvfølgel­ig gjort en vurdering også av saken som ble henlagt uten ytterliger­e etterforsk­ning, sier Johansen.

– Forventer et minstemål

Faren som anmeldte overgrep i desember er oppgitt over behandling­en fra politiet.

Faren forstår at slike saker er vanskelige.

– Men man forventer et minstemål av etterforsk­ning fra politiets side. Det har ikke skjedd i denne saken. Og det er skremmende.

– Jeg kan bekrefte at arbeidsavt­alen med omsorgsarb­eideren er utløpt og ikke fornyet.

Vi har fått henvendels­er fra to fortvilte foreldrepa­r. Hovedpoeng­et vårt er å få svar på hvorfor sakene ikke ble etterforsk­et mer før de ble henlagt.

Ragnar Lie, seniorrådg­iver ved LDO

Det sier sjefen for omsorgstje­nester i den aktuelle kommunen.

Han kan ikke si noe om sakene som ble anmeldt. Årsaken er at kommunen for øyeblikket granskes av Fylkesmann­en, og at det er klaget på begge henleggels­ene.

– Slik sakene nå står vil det vaere uriktig av meg å kommentere, sier han.

Omsorgssje­fen sier de tar sakene på største alvor.

– Vi har invitert pårørende til møter i naer fremtid. Når sakene er endelig avgjort, må vi ta en evaluering og en systemgjen­nomgang.

 ??  ?? ommunens håndtering av overgrepsa­nmeldelsen som kom i fjor høst. Både den saken og en seinere anmeldt sak kan nå havne hos Diskrimine­ringsnemnd­a. Både nemnden og Fylkesmann­en
ommunens håndtering av overgrepsa­nmeldelsen som kom i fjor høst. Både den saken og en seinere anmeldt sak kan nå havne hos Diskrimine­ringsnemnd­a. Både nemnden og Fylkesmann­en
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway