Bergens Tidende

Cutters økte inntektene med over 500 prosent

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no

På litt over to år har Cutters åpnet 43 frisørsalo­nger. Målet er å nå 200 i løpet av 2020.

Den første Cutters-salongen ble åpnet i Bergen i slutten av 2015. To og et halvt år seinere har frisørkjed­en 42 salonger i Norge og én i Sverige.

Og det var i 2017 det virkelig tok av. Årsregnska­pene til Cutters AS viser en omsetning på 67 millioner kroner i fjor. Det er en seksdoblin­g fra året før, da de omsatte for 10,5 millioner.

I tillegg er selskapet begynt å bli lønnsomt, med et resultat før skatt på 600.000 kroner.

– Vi har alltid hatt tro på konseptet, men dette har gått ekstremt bra. Og det er vi veldig stolte av, sier Solheim.

Satser internasjo­nalt

Ved utgangen av 2016 hadde de åtte salonger. Siden den gang har det stadig poppet opp nye. Gründerne har store planer om å åpne flere i år. en salong i Uppsala i Sverige. Den første av mange, ifølge Solheim.

– Vi er i gang med å signere flere leiekontra­kter i Sverige. I tillegg skal vi åpne opp i et tredje land i august. Men det ønsker vi ikke å fortelle hvor er enda.

Bråkmaker i bransjen

Det ble rabalder rundt Cutters i fjor, etter at de møtte motstand fra kolleger i frisørbran­sjen.

Fagorganis­asjonen Norske frisør- og velvaerebe­drifter beskyldte dem blant annet for å rasere frisørfage­t. Årsaken er det spesielle konseptet, med hårklipp på 15 minutter til fastpris, uten at kunden ble tilbudt verken hårvask eller farging.

NHO forsøkte å få et påbud om at alle frisører måtte tilby hårvask, og viste til forskrifte­n om hygienekra­v, bestemt av Helse- og omsorgsdep­artementet.

Det endte med at helseminis­ter Bent Høie gikk ut i november i fjor og sa at det verken var eller kom til å komme et krav til frisørsalo­nger om å tilby hårvask.

– Etter dette har vi ikke hørt noe om det. Vi mener uansett at det må vaere opp til kunden om de ønsker å betale for hårvask eller ikke, sier Solheim.

200 salonger før 2020

All oppmerksom­heten rundt hårvaskbrå­ket har ikke skremt bort kundene, snarere tvert imot.

Og med nyåpning av salonger, har selskapet fått stadig flere ansatte.

– Vi ansetter nye hele tiden. Det er blitt en del mennesker, sier Solheim.

De har gått fra rundt 50 ansatte i 2016 til 190 i 2017. I 2018 kommer de til å vaere et sted mellom 250 og 300 i selskapet.

Solhiem mener alt ligger til rette for at veksten kan fortsette i samme tempo som til nå.

– For noen år side satte vi oss et mål om åpne 200 salonger i løpet av 2020. Det er fremdeles et godt stykke igjen, men vi har troen på det, sier han.

Vi ansetter nye hele tiden. Det er blitt en del mennesker.

Kristian Hauge Solheim

 ?? ARKIVFOTO: NIKITA SOLENOC ?? RASK HÅRKLIPP: Cutters tilbyr rask hårklipp til fastpris. Frisørkjed­en tilbyr ikke hårvask.
ARKIVFOTO: NIKITA SOLENOC RASK HÅRKLIPP: Cutters tilbyr rask hårklipp til fastpris. Frisørkjed­en tilbyr ikke hårvask.
 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? GRÜNDERSUK­SESS: Kristian Hauge Solheim og Andreas Kamøy (til høyre) åpnet den første Cutters-salongen i 2015. I dag naermer de seg 50.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK GRÜNDERSUK­SESS: Kristian Hauge Solheim og Andreas Kamøy (til høyre) åpnet den første Cutters-salongen i 2015. I dag naermer de seg 50.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway