Bergens Tidende

Langt fra fornøyd med harenes innsats

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no KURT B. M. HAUGLI KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH

Jakob Ingebrigts­en ble nummer tre på 1500-meteren. Men harene fikk stryk. – Jeg kunne løpt mye raskere hvis jeg hadde fått hjelp, sier Jakob Ingebrigts­en.

17-årige Jakob Ingebrigts­en leverte en meget sterk tid på

1500-meteren under Bislett Games.

3.36,06 var ny personlig rekord. Den gamle var 3.37,25 og ble satt i Eugene for halvannen uke siden.

Tiden han leverte på Bislett ga ny norsk juniorreko­rd med solid margin. Han var ikke langt unna den europeiske juniorreko­rden på 3.35,51, som Reyes Estevez satte i 1995.

– For en løpejuvel vi har i Jakob Ingebrigts­en, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Vanvittig sterkt

Ingebrigts­en ledet lenge, men gjorde en taktisk bom i siste sving og måtte se to løpere foran seg. I tillegg måtte han taue hovedfelte­t de første 1200 meterne. De to harene som var hanket inn for anledninge­n, la seg tidlig et hav foran og var til liten hjelp.

– Jeg har aldri sett noe liknende. Det er vanvittig sterkt det han gjør her. Han kunne ha løpt i hvert fall tre sekunder raskere, sier far og trener Gjert Ingebrigts­en. Det er Jakob enig i.

– Jeg kunne løpt mye fortere hvis jeg hadde fått litt hjelp. Jeg hjelper de andre hele løpet. Du kan si at de løp taktisk smart, men de løp for å vinne. Jeg løp for å få en god tid, sier Jakob Ingebrigts­en.

Sint på harene

Trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en var skikkelig sint etter løpet. Da han snakket med mediene hadde han roet seg litt ned. Han var lite fornøyd med harene.

– Jakob måtte trykke på og trykke på alene utpå der. På førsterund­en prøvde han å løpe inn harene, men de var altfor langt foran. De må laere seg å gjøre jobben sin, sier han.

– Jeg blir så forbannet på sånt. Det ville blitt et helt annet løp og gitt publikum en helt annen opplevelse. Det er jo Jakob som er hare! Og det har han ikke fått betalt for, sier Gjert Ingebrigts­en.

– Skandale og skandale, jeg vet ikke om det var det akkurat, svarer Jakob Ingebrigts­en på spørsmål om arrangøren­e bommet fullstendi­g.

– Men det hadde vaert gøy med harer som gjorde jobben sin, sier han.

1500-meteren ble vunnet av Chris O’Hare fra Storbritan­nia med 3.35,96. Nummer to ble Robby Andrews fra USA med 3.36,05.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANIX ?? TREDJEPLAS­S: Jakob Ingebrigts­en ble nummer tre på 1500-meteren.
FOTO: FREDRIK HAGEN, SCANIX TREDJEPLAS­S: Jakob Ingebrigts­en ble nummer tre på 1500-meteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway