Bergens Tidende

Nouri tilbake på Stadion

-

– Han er en flott gutt, som gjorde en kjempejobb for oss, sier trener Lars Arne Nilsen.

Han smelte døren hardt igjen da han forlot Brann, Amin Nouri. Etter å ha vaert en av klubbens mest trofaste tjenere i tre år, fant han frem fyrstikken­e og tente på det som fantes av broer.

Høyrebacke­n ga tidlig uttrykk for at han ikke ønsket å forlenge kontrakten med Brann, og i et intervju med Bergens Tidende dagen etter han signerte for Vålerenga, forklarte han hvorfor.

Han følte seg snytt for en bonus på over 100.000 kroner og dolket i ryggen av sportssjef Rune Soltvedt, som han ga det glatte lag. Soltvedt avviste anklagene og kalte saken for «en trist avskjed i Brann».

Søndag kommer Amin Nouri tilbake til Bergen og sin tidligere arbeidsgiv­er.

– Nouri er en flott gutt, som gjorde en kjempejobb for oss. Det blir hyggelig å se ham igjen, så lenge han ikke tar poeng fra oss, sier Branntrene­r Lars Arne Nilsen.

Tror ikke på piping

Selv har Amin Nouri ikke besvart BTs henvendels­er denne uken, og Brann har opplyst om at sportssjef Rune Soltvedt er på ferie. Hva de to partene tenker om gjensynet, vil en dermed ikke få svar på før etter søndagens kamp.

Men hvilken mottakelse vil Nouri få?

– Det er sikkert noen som kommer til å reagere etter måten han forlot klubben på. Men han er en hyggelig gutt og var en god Brann-mann, så jeg tror ikke det blir noe problem, sier Roger LillebøeHa­nsen, leder for supporterg­ruppen Bataljonen.

Vil ikke sammenlikn­e

Trener Nilsen er ikke så opptatt av måten Nouri forlot klubben på. Han tenker mest på dem som er i klubben nå.

– Dere erstattet jo Nouri med Taijo Teniste. Hvordan har dere kommet ut av det byttet, synes du?

– Taijo har levert, det vet jo alle. Men jeg vil ikke sette dem opp mot hverandre, for de er gode backer begge to. De trenger ikke å sammenlikn­es. Begge har vaert strålende for Brann, sier Nilsen.

Siden han ikke ønsker å sammenlikn­e dem, har Eurosport-ekspert Bengt Eriksen fått oppgaven med å gjøre det.

– Jeg skjønner at han ikke vil sammenlikn­e dem, for det er ganske forskjelli­ge typer. Hvis jeg skal drive med kvalifiser­t gjetning, så tipper jeg at Lars Arne Nilsen synes Teniste er en stødigere back. Det er ryddigere på stasjonen hans, sier Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway