Bergens Tidende

Kjaerlighe­t og flauhet i klasseromm­et

-

Mens byens scener fylles av stjerner under Festspille­ne, laerer lokale teaterentu­siaster ungdom om Romeo og Julie.

bråka og sloss». Den hverdagsli­ge stilen kombineres deretter med Shakespear­es tekst.

PÅ GULVET FINNES ellers en flipover som eneste hjelpemidd­el. Ved å tegne et kors viser de at de er i kirken, ved å tegne en kiste er det klart for dødsscenen og en balkong dukker opp når Romeo og Julie skal spille ut sin kjaerlighe­t.

I ROLLENE SOM Romeo og Julie bruker de ofte sine egne hender. Og når hendene som forestille­r Romeo og Julie kliner (eller har sex), kniser skoleeleve­ne og gjemmer hodet i fanget. Det er absolutt ingenting å si på evnen til innlevelse.

Elevene svarer også på spørsmål underveis i forestilli­ngen, og er villige statister i fortelling­en. Det ser ut til at mange elsker å bli henvendt til og tullet med fra scenen.

gjennom mye på en effektiv time og er flinke til å involvere ungdommene, men tidvis kjennes også spillet litt hektisk.

Deres bruk av flip-over er kanskje oppklarend­e og hjelper for å holde den røde tråden i fortelling­en, men estetisk er det virkelig ikke saerlig stilig. Også det enkle dukkespill­et med hendene kunne vaert løst på en litt mer sofistiker­t måte, dette er rett og slett så basic som det kan bli.

At de faktisk spiller i et klasserom, kunne vaert bedre sydd sammen inn i forestilli­ngen og utnyttet for en større helhet og kontekstua­lisering. Nå virker det litt tilfeldig.

FORESTILLI­NGEN ER faktisk på sitt mest relevante helt avslutning­svis, da skuespille­rne og elevene blant annet snakker sammen om hvor gammel Julie på fjorten somre var da familien ville gifte henne vekk.

Det sjokkerte ansiktsutt­rykket til flere av elevene vitnet om at denne brennbare tematikken burde det vaert satt av mer tid til.

ANMELDT AV CHARLOTTE MYRBRÅTEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway